"Bekende smaak nu in Demeter-kwaliteit"

Drentse Aa wordt Ommelanden Zuivel

Craft Dairy, de producent van Drentse Aa Zuivel, maakt een stap voorwaarts en verwerkt vanaf nu alleen nog Demeter Koemelk. Een mooi moment voor een nieuw merk. Voortaan vindt u onze heerlijke melk, karnemelk en yoghurtproducten onder Ommelanden Zuivel in de zuivelkoeling. Met dezelfde ambachtelijke recepturen, dus de bekende smaak, maar met een nieuwe kwaliteit.

"Een oude wens van ons komt hiermee in vervulling", vertelt Yuri Blanken. "Met onze verhuizing in 2020 kwam dit verder in beeld. Enerzijds omdat de laatste verbinding met het Drentse Aa gebied hiermee ten einde kwam, maar zeker ook omdat er nu ruimte was voor uitbreidingen. We zijn in gesprek geraakt met de familie Luring in Onstwedde. Bioboerderij Landleven was al één van onze leveranciers van biologische melk en ligt hier het dichtst in de buurt. Ook zij bleken de wens te hebben om zich verder te specialiseren naar biologisch-dynamische landbouw. De ruime opzet van het bedrijf met akkerbouw en veeteelt leent zich hiervoor ook uitstekend. Alle koeien waren al gehoornd en de prachtige open ronde potstal past uitstekend."

Links: Harry en Chonda Luring en de potstal. Rechts: Marijke Luring.

Hiermee kwam ook het moment om afscheid te nemen van het oude en bekende merk Drentse Aa Zuivel. "Best een forse stap, want de producten zijn meer dan 30 jaar onder deze naam in de markt geweest, maar ook de bevestiging van een ommezwaai in ons bedrijf. De vele positieve reacties die hebben ontvangen op de Biobeurs en de gesprekken  met winkeliers de afgelopen tijd hebben bevestigd dat het niet alleen onze wens is, maar ook aan een behoefte in de winkels voldoet voor verder onderscheid en specialisatie in het assortiment. We hebben gekozen voor de naam Ommelanden Zuivel. Een welbekend begrip in de provincie Groningen. Maar als je de geschiedenisboekjes naleest zie je dat hier bij elke oude stad sprake van is voor de gebieden direct om de stad heen waar de boeren zaten die hun producten op de markt in de stad kwamen verkopen. Wij vinden het een prachtige metafoor voor de verbinding tussen platteland en stad, tussen boer en consument. En dit laten we ook zien op onze kragen. Ook geven we aan de binnenkant van onze kragen verdere informatie over de verschillende unieke aspecten van de biologisch dynamische landbouw en onze duurzame manier van werken."

Yuri & Desiree van Craft Dairy.

"De komende tijd zullen we proberen de overgang voor consument en winkel zo soepel mogelijk te laten verlopen. We hebben postertjes en wobblers gemaakt die via de groothandel zijn te krijgen, en de nieuwe site gaat deze week in de lucht", besluit Yuri. 

Voor verdere informatie
Yuri Blanken
Craft Dairy
Noorderkijl 19
9571 AR 2e Exloërmond
yuri@craftdairy.nl 
www.craftdairy.nl 
www.ommelandenzuivel.nl 
www.westerwoldsgoud.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.