Meteen spotlight op donatie-actie voor 'vrije grond'

Koeiendans op biodynamische boerderij Veld en Beek in Doorwerth

Afgelopen zaterdag 18 maart was het droog en zonnig. Een ideale dag voor melkveehouder Jelmer Zandbergen om na een lange winterperiode de staldeuren weer voor het eerst te openen. De 50 melkkoeien en 5 kalfjes stapten achter elkaar naar buiten. Op het kavelpad maakten sommige koeien al wat sprongetjes. Eenmaal in het weiland kreeg de hele kudde de kolder in de kop en maakten bijna alle dieren grote vreugdesprongen. De koeiendans duurde – helaas voor de toeschouwers – maar kort, want al na een kwartier vonden de koeien het gras lekkerder dan het dansen.

Foto: Veld en Beek 

Dat de koeien en kalfjes van Veld en Beek al zo vroeg in het voorjaar naar buiten gaan en de hele zomer in het veld grazen is één van de kenmerken, die Veld en Beek zo waardevol maakt. Het is immers op lang niet alle boerderijen in Nederland meer vanzelfsprekend. Vandaar dat de boeren alle klanten uitnodigen om bij dit heugelijke en vrolijke moment aanwezig te zijn. Tevens hebben Veld en Beek en stichting BD Grondbeheer dit mooie moment aangegrepen om de donatie-actie voor 'vrije grond' voor Veld en Beek over het voetlicht te brengen.

Vrije grond voor Veld en Beek
De landbouwgrond van Veld en Beek is het fundament van de boerderij. Dankzij de grond worden ruim 3.400 huishoudens in de regio voorzien van het op de boerderij geteelde voedsel. Tegelijkertijd is het de basis voor een schone leefomgeving met een mooie landschap en grote biodiversiteit. Deze rijkdom wordt nu veiliggesteld voor toekomstige generaties. Hoe? Door de landbouwgrond met donaties 'vrij' te kopen en onder te brengen bij BD Grondbeheer. Deze ANBI-stichting garandeert dat de grond voor altijd biodynamische landbouwgrond blijft met aantrekkelijke voorwaarden voor de boeren.

Bekijk hier het filmpje van de Koeiendans:

Klik hier voor meer informatie over de donatie-actie.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.