Oostenrijk: De keerzijde van de biologische groei

In Opper-Oostenrijk wordt momenteel 18,1% van het areaal en op 20,1% van de bedrijven biologisch geteeld, en de vraag naar biologische producten binnen de foodretail neemt toe. Het aandeel van de uitgaven voor biologische producten bereikte in de eerste drie kwartalen een nieuw hoogtepunt van 11,6%. In 2021 bedroeg het aandeel 11,3 procent. Vooral biologische groenten en fruit doen het goed.

"Je kunt je niet voorstellen hoe retailers ervoor proberen te zorgen dat ze de prijzen laag houden, om de inflatie te beteugelen. Daar komen we natuurlijk al onder druk te staan. We hebben het moeilijk om de gestegen productiekosten op te vangen", vertelde groenteler Ewald Mayr uit Pupping aan ORF. "Deskundigen voorspellen dat de biologische landbouw niet zal afnemen, maar dat de groei wordt afgeremd. We hebben de afgelopen jaren gewoon een extreme groei gehad, en die vlakt nu zeker af door de huidige omstandigheden."

Voor meer informatie:
Gemüsehof Mayr
Pupping 26
4070 Eferding, Oostenrijk
Tel.: +43 (0)664 1539374   
office@gemuese-mayr.at  
www.gemuese-mayr.at  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.