"Een fijne markt, waar ruimte is voor innovatie"

Waterkefir KULT nu ook in Nederland

Tholen - De biologische waterkefir KULT zet de eerste stappen op de Nederlandse markt. Vanaf morgen zijn alle drie de varianten namelijk bij Udea verkrijgbaar. Het gaat om Waterkefir gember & citroen, Waterkefir passievrucht & hop en Waterkefir yuzu & mandarijn. De laatstgenoemde variant springt er qua populariteit bovenuit, geeft Mathilde Riga aan. "Yuzu is een innovatief ingrediënt. Het is een heel aromatische citrusvrucht uit Japan. Mensen kennen dit wat minder goed, maar het is tegelijkertijd een heel toegankelijke smaak."

Ze is heel verheugd dat ze nu ook de stap naar Nederland kan zetten. "Nederland is een heel fijne markt, waar ruimte is voor innovatie. Er zijn op de Nederlandse markt al heel wat varianten kombucha verkrijgbaar. Aanvullend daarop zocht Udea naar biologische waterkefir. Daarvoor kwamen ze bij mij uit", vertelde Mathilde vanmorgen, terwijl ze vanuit België onderweg was naar Nederland om verschillende winkels te bezoeken en samples af te geven (zie foto rechts, bij Ekoplaza in Rotterdam).

Mathilde is in 2020 met KULT begonnen, terwijl ze nog fulltime werkzaam was bij een groot bedrijf. "Ik ben zelf thuis waterkefir gaan maken en besloot er mee op de markt te gaan. Stap voor stap heb ik het merk ontwikkeld en in oktober 2020 was de launch in België. Ik wilde me in eerste instantie op de horeca richten. Door de lockdown was de horeca op dat moment echter gesloten, dus besloot ik eerst de biowinkels te benaderen. Die waren heel geïnteresseerd. Inmiddels liggen we in meer dan 200 winkels in België."

Mathilde presenteerde KULT in februari ook op de Biofach in Neurenberg. 

De naam KULT is gekozen ter ere van de rijke relatie tussen waterkefir en het begrip cultuur. Mathilde is van jongs af aan gepassioneerd door microbiologie. Ze is als bio-ingenieur afgestudeerd. "Ik wil iedereen bekend maken met waterkefir. Pre-, pro- en postbiotische voeding en dranken, zoals waterkefir, verzorgen ons microbioom. En een goed verzorgde microbioom geeft onze gezondheid, ons humeur en onze immuniteit een duwtje in de rug." Waterkefir krijg je door fermentatie van fruit, water en suiker aan de hand van kefirkorrels. "Deze korrels zijn rijk aan goede bacteriën en gisten die dit mengsel gaan omzetten naar een natuurlijk bruisend en gezond drankje mede dankzij de vorming van organische zuren en postbiotica. Een blikje bevat trouwens 3 à 6x minder suiker dan de meeste frisdranken op de markt."

Voor meer informatie:
Mathilde Riga
KULT
+32 (0)479 028946
info@kultkefir.com  
www.kultkefir.com  
Instagram


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.