Antje Garlichs van Dedebio:

"Biologische vijgen hebben van begin af aan de belangstelling van onze klanten gewekt"

"De biologische vijgen van Dedebio zijn afkomstig van een jarenlange projectpartner uit Turkije, wiens bedrijf zich in de regio Izmir bevindt. Het ras dat daar geteeld wordt staat bekend als zeer aromatisch en als één van de beste ter wereld. De vijgen zijn bijzonder zacht, sappig en lekker", deelt productmanager Antje Garlichs van Dedebio International mee. Het biologische bedrijf werd in 2021 door directeur Orhan Yilmaz opgericht, die al meer dan veertig jaar actief is in de biologische sector. "De samenwerking tussen onze directeur Orhan Yilmaz en de lokale telers bestaat al tientallen jaren", aldus Antje. Hierdoor kan het jonge bedrijf vertrouwen op een lange leveringscapaciteit en een uitstekende kwaliteit. 


Het team van Dedebio op de Biofach 2023.

"Onze biologische vijgen hebben van begin af aan de belangstelling van onze klanten gewekt. Wij kunnen ons verheugen op een gestaag groeiend klantenbestand, vooral omdat we relevante hoeveelheden beschikbaar hebben." Het biologische bedrijf kan de vijgen het hele jaar door aanbieden, maar de vraag is bijzonder groot tijdens de oogst in de nazomer. De prijs voor de vijgen ligt op een stabiel middenniveau. Er worden geen grote prijsschommelingen verwacht.

Momenteel worden de vijgen aangeboden in dozen van 4 kg en 10 kg. "De kartons van 4 kg worden ook als onverpakte kartons op de markt gebracht. Dat betekent dat onze biologische vijgen ook onverpakt worden aangeboden in bijvoorbeeld kleinere biologische winkels. In de toekomst zullen we de vijgen ook in consumentenverpakkingen verkopen." De hoofdafnemers van de vijgen zijn de gespecialiseerde biologische handel en de biologische groothandel in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. "Ook in de conventionele retail neemt de vraag naar biologische producten gestaag toe. Wij hebben ons van begin af aan ten doel gesteld om breed beschikbaar te zijn voor de consument." 

Voor meer informatie:
Antje Garlichs
DEDEBIO International GmbH
Konsul-Smidt-Straße 8u
D-28217 Bremen, Duitsland
Tel: +49 (0)421 409 339 33
antje@dedebio.de     
www.dedebio.de    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.