Gespreksavond over duurzaam voedsel met bio-boer Henk Klompe: 29 maart in Dronten

Werkgroep De Groene Kerk van de Protestantse Gemeente Dronten houdt woensdag 29 maart een avond over duurzaam voedsel. De productie en consumptie van voedsel wordt de komende jaren een steeds belangrijker gespreksonderwerp in ons dagelijks leven en in de politiek. Milieu, klimaat en gezondheid vormen grote uitdagingen. Kan de bevolking gevoed worden zonder onze planeet uit te putten? Ingrijpende wijzigingen van voedselproductie en -consumptie zullen nodig zijn. Hierbij spelen consumenten, bedrijven en de politiek een belangrijke rol.

Dat levert nieuwe vragen op. Als voedsel op een andere manier geproduceerd wordt, is er dan wel voldoende beschikbaar en kunnen boeren nog wel een levensvatbaar bedrijf hebben? Zijn we als consumenten bereid anders te eten en/of meer te betalen?

De werkgroep Groene Kerk organiseert op 29 maart een avond rond deze vragen. Bio-boer Henk Klompe uit Biddinghuizen, leidt deze avond in. Naast boer is Henk voorzitter van de vereniging van biologisch-dynamische en ekologische boeren (Bdeko) in Flevoland. In Flevoland telen tenminste 150 boeren en tuinders biologisch of biologisch-dynamisch. Hij praat ook mee in het overleg van het aanstaande landbouwakkoord van de landbouwministers.

De bijeenkomst vindt plaats in De Ark, De Oost 54 in Dronten. Aanvang 20.00 uur.

Foto: Dreamstime

Voor meer informatie: Wim Ridder


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.