Kleurrijke spaaractie om de bloemetjes buiten te zetten

Tholen - De lente is in aantocht. Een mooi moment voor Ekoplaza en imkerij de Traay om samen de bloemetjes buiten te zetten. Gedurende zes weken krijgen Ekoplaza-klanten bij iedere 15 euro aan boodschappen een gratis Blossomb: een kleurrijk bloembolletje voor in de tuin of op het balkon. Blossombs zijn gemaakt van natuurlijke klei, biologische wilde bloemenzaadjes en natuurlijke kleurpigmenten.

"Het idee kwam vanuit Ekoplaza en toen we hiervan hoorden was voor ons natuurlijk al snel duidelijk dat we graag onze naam aan een actie als dit willen verbinden. Het helpt immers om de biodiversiteit te vergroten. Samen creëren we met deze actie overal kleine voedselparadijsjes voor bijen en vlinders. We hebben al heel veel goede reacties gekregen, zo willen mensen bijvoorbeeld weten of ze de Blossombs na afloop van de actie ook kunnen blijven kopen", vertelt Dennis van Teylingen namens de Traay, die verwacht dat ook de winkeliers enthousiast gaan reageren. "Voor in de winkels zijn mooie grote aansprekende displays ontwikkeld."

Van 15 tot en met 28 maart ontvangen klanten bij aankoop van een knijpfles of pot honing van de Traay een gratis verzameldoosje ter waarde van 2,49 euro, inclusief één Blossomb. Ook bij espresso van Illimani en Yokuu badkamerreiniger ontvangen ze tot en met 21 maart één extra Blossomb gratis.

Kleurrijke bedoeling
Er zijn in totaal 16 verschillende biologische zadenmixen verkrijgbaar (de Blossombs hebben de kleuren Terra Red, Olive, Pink Blush, Ochre, Misty Blue, Dusty Rose, Dark Brown, Mint, Camel, Orange, Green, Ivory, Peach, Lavender Blue, Mauve Chalk en Soft Grey). De zadenmixen bestaan onder andere uit grote klaprozen, witte dille, gele ganzenbloem en nog heel veel meer.

Hoe te gebruiken?
Op de Ekoplaza-website staat de volgende uitleg over hoe je Blossombs kunt gebruiken:
Gooi of leg de Blossombs in je tuin, rondom je huis of in een pot op je balkon. Gooi Blossombs niet in beschermde natuurgebieden. Wacht op de regen (of gebruik een gieter), na een paar dagen 'barst' de Blossomb open en zie je de eerste plantjes verschijnen. Vervolgens duurt het nog circa 8 weken voordat de eerste bloemen uitkomen.

Kortom: geduld gevraagd tot de natuur zijn werk doet en jij en de bij kunnen genieten van de mooiste, wilde bloemen. Sommige zaadjes ontkiemen in de lente, anderen in de zomer of zelfs daarna. Zo hebben de bijen (en jij dus ook) het hele seizoen plezier van bloemen! De zaaitijd loopt van maart tot september. Gooi je ze later in het seizoen buiten? Dan komen ze het volgende voorjaar op.

Klik hier voor een overzicht van alle Blossomb varianten.

Voor meer informatie:
Dennis van Teylingen
de Traay
Platinastraat 50
8211 AR Lelystad
06 13324472
0320 229618
d.vanteylingen@detraay.com 
www.detraay.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.