Bio-vegan boer Joost van Strien in 5 Dagen op NPO Radio 1

Bio-vegan boer Joost van Strien was afgelopen vrijdag 10 maart te gast bij 5 Dagen, een nieuwsprogramma dat uitgezonden is op NPO Radio 1. Verslaggever Ajouad El Miloudi interviewde Joost over wat het betekent om bio-vegan akkerbouwer te zijn, waarom hij No Shit boer geworden is en wat de impact is van deze manier van voedselproductie voor mens en dier. De uitzending is hier terug te luisteren (vanaf 04:31) na het journaal en de reclame.

Het bedrijf Zonnegoed van Joost telt 93 hectare en is gevestigd in Ens en heeft het Biocyclic Vegan Standard keurmerk, wat wereldwijd al in zo’n 15 landen wordt toegekend aan zo’n 50 bedrijven.

Joost vertelde onder meer dat het belangrijk is voor de landbouw van de toekomst om het dierlijke mestgebruik terug te dringen en meer over te gaan op plantaardige meststoffen. Zo zullen we ook minder dieren moeten gaan houden want zo is er veel land nodig voor dierlijke productie.

In plaats van dierlijke mest wordt er op Zonnegoed gebruik gemaakt van plantaardige compost en zelf geteelde maaimeststoffen zoals klaver en luzerne, die stikstof uit de atmosfeer onttrekken.

Behalve het weglaten van dierlijke mest vind Joost het herstellen van de biodiversiteit en natuur op zijn bedrijf heel belangrijk en daarom bewerkt hij de bodem zo weinig mogelijk en ziet hij van ploegen af. Om de biodiversiteit te bevorderen plant hij bomen en bloeiende planten op zijn akker.

Voor meer informatie:
Zonnegoed

www.zonnegoed.nl en www.noshitfood.nl 
www.biocyclische-veganlandbouw.org 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.