Agroforestry-project van start in de Haarlemmermeer

De provincie Noord-Holland stelt in de Haarlemmermeer een eigen perceel beschikbaar voor een experiment met agroforestry. Bij agroforestry worden bomen en struiken gecombineerd met akkerbouw, groenteteelt of veeteelt op één perceel. De provincie is op zoek naar een pachter en organiseert op 6 april een informatieavond. 

Gedeputeerde Esther Rommel (Natuur en Landschap): "In de Bossenstrategie hebben we met het Rijk en de provincies afgesproken dat er veel bomen bij moeten komen in Nederland. Noord-Holland is echter een provincie van de open landschappen. Daarom willen we bijvoorbeeld bomen planten bij nieuwe woonwijken en ook agroforestry mogelijk maken."

Agroforestry – het bewust toevoegen van bomen en struiken aan akkerbouw- of veeteelt-systemen – wordt steeds vaker genoemd als duurzame en innovatieve vorm van landbouw, zo meldt de provincie. Noord-Holland start een experiment om agroforestry uit te proberen en om ondernemers de kans te geven kennis te maken met het concept. Er wordt nog gezocht naar een pachter die op het perceel (24,5 hectare) met agroforestry aan de slag wil gaan. 

Belangstellenden uit de regio Haarlemmermeer zijn van harte welkom op de informatiebijeenkomst op donderdag 6 april. Locatie: Protestantse Gemeente De Rank, Eugenie Previnaireweg 14, 2151 BE Nieuw Vennep. Aanvang: om 19.30 uur. 

Bossenstrategie
In 2020 sprak Noord-Holland met de 11 andere provincies en het Rijk af dat er voor 2030, 37.000 hectare bos moet bijkomen in Nederland. Deze afspraak staat in de Bossenstrategie. Naast extra bomen in natuurgebieden, zet Noord-Holland in op meer bomen bij nieuwbouwwijken, op plekken tussen natuur- en landbouwgebieden en agroforestry. 

Bron: Provincie Noord-Holland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.