Minister Adema bezoekt Enza Zaden en maakt kennis met groenteveredelingssector

Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), Piet Adema, bezocht maandag - op uitnodiging van PlantNet International - het groenteveredelingsbedrijf Enza Zaden. Doel van het bezoek was om de minister te informeren over het groenteveredelingsproces en de toonaangevende rol die Nederlandse handelsbedrijven in de plantaardige sector en de kastechnologie internationaal spelen.


Peter Conijn, senior breeder van Enza Zaden, Piet Adema, minister van LNV, Jaap Mazereeuw, CEO van Enza Zaden, Patricia de Vries - van Loon, chief phytosanitary officer bij ministerie LNV

Vertegenwoordigers van Enza Zaden en PlantNet International spraken tijdens een rondetafelgesprek en een rondleiding met de minister over de samenwerking tussen het ministerie en de plantaardige handelskoepels, die moet bijdragen aan het versterken van de wereldwijde concurrentiepositie. Daarnaast is gesproken over nieuwe veredelingstechnieken, de inspanningen op het gebied van het verduurzamen van de plantaardige sector, zaadverwerkingsactiviteiten en innovatie in de techniek. 

Piet Adema, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit: “Ik ben onder de indruk van wat ik vandaag heb gezien en gehoord over de plantaardige sector die internationaal toonaangevend is. Met de kennis en innovaties die zij in huis hebben, kan Nederland een belangrijke rol spelen bij de wereldwijde uitdagingen op het gebied van klimaat en voedselzekerheid. Als minister ondersteun ik deze belangrijke sector om zijn wereldwijde handelspositie verder te versterken.”


Henk Westerhof, voorzitter PlantNet International, Jaap Mazereeuw, CEO van Enza Zaden, Piet Adema, minister van LNV, Joost Verbeek, program manager technology van Enza Zaden

Jaap Mazereeuw, Chief Executive Officer bij Enza Zaden: “Wij zijn trots dat we minister Adema samen met PlantNet International bij Enza Zaden mochten verwelkomen. De minister toonde veel interesse in de groenteveredelingssector en hoe we onze ambitie om mensen over de hele wereld toegang te geven tot gezonde en gevarieerde groenten realiseren.”

Henk Westerhof, voorzitter PlantNet International: “Het was voor ons als vertegenwoordiging van de plantaardige handelsbedrijven en de kastechnologie de eerste kennismaking met de minister van LNV. Het bood ons de gelegenheid om een toelichting te geven op onze economische en maatschappelijke toegevoegde waarde en steun te vragen van de minister op het behoud en het versterken van onze internationale handelspositie.”

Voor meer informatie:
Enza Zaden 
+31 (0)228 350100
info@enzazaden.com  
www.enzazaden.com      


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven