Composteerbare folie op basis van aardappelen

Plasticfolie, of vershoudfolie, is handig in gebruik, maar kan niet worden gerecycled. Great Lab, een Australisch bedrijf voor materiaalwetenschappen, meldt echter dat ze een alternatief hebben ontwikkeld. Hun Great Wrap is gemaakt van aardappelafval (de onbruikbare stukjes zetmeel die vrijkomen bij de product van aardappelchips) "en een mix van andere composteerbare biopolymeren," met als resultaat dat het spul volledig composteerbaar is, zonder dat er een speciale installatie voor nodig is.

Als u Great Wrap in uw tuin gooit, breekt het in minder dan 180 dagen af en verandert het in onschadelijk en niet-giftig voedsel voor microben, aldus het bedrijf. "Het gaat perfect samen met uw organisch afval om te worden gecomposteerd tot rijke, voedzame grond."

Het obstakel voor massale invoering is voorlopig de kostprijs. Bij Walmart kost een hoogwaardige plasticfolie zoals Reynolds € 0,02 per 30 cm, terwijl de generieke Great Value-versie van het merk nog minder dan € 0,01 kost. Great Wrap kost € 0,10.

Bron: core77.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.