Kristallen Film voor Onder het Maaiveld

Documentaire Onder Het Maaiveld van regisseur Mark Verkerk heeft de Kristallen status behaald. Meer dan 10.000 bezoekers hebben de film over het ondergrondse Nederlandse bodemleven in de bioscoop gezien. Regisseur Mark Verkerk ontving de eerste Kristallen Film die dit jaar is uitgereikt.

Onder Het Maaiveld maakt het ongeziene gezien. Naast de wereld boven de grond bevolkt door planten, insecten en vogels, maar vooral door mensen, bevindt zich een tweede wereld: een ondergrondse gemeenschap van wortels, larven, wormen, schimmels, bacteriën, amoeben en geleedpotigen. Het bestaan van deze wereld zal niemand verrassen, maar dat al het leven in die microkosmos druk met elkaar communiceert is ronduit verbazingwekkend. Er zitten meer levende wezens in één theelepel gezonde grond dan er mensen op aarde zijn. We staan op het punt om een grootse draai te maken in onze omgang met de natuur en onze bodem. We moeten wel. Boeren moeten om, consumenten moeten verstandiger leven, de industrie moet anders. Maar hoe pakken we dat aan? De film laat zien wat er in het groot moet gebeuren door te focussen op de wereld om ons heen en de fascinerende wereld direct onder onze voeten.

Over de productie
Regisseur Mark Verkerk (De Nieuwe Wildernis, De Wilde Stad) regisseerde Onder het Maaiveld. Het script is geschreven door Koos van der Wilt, Ignas van Schaick en Mark Verkerk. De film is geproduceerd door M&N Media Group en EMS FILMS, gerealiseerd met steun van de Nationale Postcode Loterij. De film is verbonden aan het programma Onder het Maaiveld, een driejarig project van IUCN NL, De Vlinderstichting, Het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) en de Wageningen University & Recearch (WUR). M&N Film Distribution brengt de natuurfilm in 62 bioscopen uit. In de meivakantie komt de juniorversie van Onder het Maaiveld uit in de bioscoop.

Cameraman Sam Reitsma werkte mee aan de film en in deze uitzending van Binnenstebuiten laat hij zien hoe hij te werk gaat.

Bron: Nederlands Film Festival


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.