Aandeel aanzienlijk hoger dan in NRW

Bio-areaal in Bielefeld op 14,8%

In 2020 bleek uit de enquête over de Duitse biologische land- en tuinbouw dat 14,8 procent van de landbouwgrond in Bielefeld biologisch wordt bewerkt. Daarmee ligt het aandeel in Bielefeld aanzienlijk hoger dan in Noordrijn-Westfalen (5,7 procent) en in de deelstaat (10,3 procent). Een groot deel van de biologisch geteelde producten wordt hier regionaal afgezet, onder andere via boerderijwinkels, bezorgdiensten en lokale handelsrelaties.

Het doel van de federale regering is om tegen 2030 30 procent van de landbouwgrond te bewerken volgens de criteria van de biologische landbouw. Voor Bielefeld betekent dit dat in de komende jaren een voortdurende omschakeling naar biologische landbouw en een versterking van de afzetstructuren noodzakelijk zijn.

Bielefeld sloot zich in 2022 op aanbeveling van de klimaatraad van Bielefeld en met een raadsbesluit aan bij het netwerk van biologische steden. De biologische steden werken landelijk samen om met hun mogelijkheden de biologische landbouw, verwerking en consumptie van - regionale - biologische levensmiddelen te bevorderen.

Voor meer informatie:
www.oekolandbau.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.