Corné Weevers: "Wij weten nu al dat er veel belangstelling voor deze machine is"

Deense onkruidbrander met tot wel 40% lager gasverbruik

Weevers Mechanisatie is de Nederlandse importeur van het merk Envo-Dan. De onkruidbranders van deze Deense fabrikant onderscheiden zich volgens Weevers Mechanisatie door hun effectiviteit én lage gasverbruik.

In de biologische teelt is de onkruidbrander onmisbaar bij de onkruidbestrijding. Hoewel een brander zeer effectief kan zijn, kleven er ook wel nadelen aan. Bijvoorbeeld het hoge gasverbruik en de gevoeligheid voor wind. De relatief kleine norzels onder de kap van een brander zijn niet altijd opgewassen tegen de zijwind die onder de kap doorgaat.

Overdruksysteem
De constructie van de Envo-Dan brander ondervangt dat met luchtondersteuning. Die zorgt onder de kap voor een overdruk. Hierdoor heeft windkracht en windrichting nagenoeg geen invloed op de norzels onder de kap. Daarnaast zijn er minder, maar grotere, norzels geplaatst. Die zijn minder gevoelig voor windinvloeden.

Onderzoek universiteit
Envo-Dan heeft de Deense Universiteit in Aarhus onderzoek laten doen naar de effectiviteit van de machine. Daaruit komt naar voren dat het gasverbruik tot wel 40% lager kan zijn dan bij traditionele branders. En door de constructie is tot een windsnelheid van 12 m/sec een goede werking over de totale werkbreedte mogelijk.

Praktijkdemonstratie
De oplettende bezoeker van de nieuwjaar instuif bij Weevers Mechanisatie heeft de aanwezigheid van de Envo-Dan brander ongetwijfeld al opgemerkt. "Het is een fantastische machine. Wij weten nu al dat er veel belangstelling voor is. Daarom gaan we komend voorjaar demonstraties geven op praktijkpercelen. Wie daar graag bij wil zijn, kan zich bij ons melden", aldus Corné Weevers.

Alle branders worden klantspecifiek ontworpen
Werkbreedte: 1.5 tot 9.2 meter
Hydraulisch opklapbaar vanaf 3.2 meter

Voor meer informatie:
Weevers Swifterband
De Poort 24
8255 AA Swifterband
0321 321224
corne@weeversbv.nl 
www.weeversbv.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven