Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Overschot aan biologische melk in Duitsland

In Duitsland is in 2022 ongeveer 10% of 40 miljoen kilogram minder biologische melk verkocht. Bwagrar meldt dat medio 2022 de consumentenprijzen voor bio-melk werden aangepast. Een liter biologische melk kostte aanvankelijk 1,09 euro en ging daarna omhoog naar 1,49 euro of 1,59 euro. Consumenten reageerden hierop door minder consumptiemelk te kopen.

Het komt erop neer dat er in 2022 ongeveer 10% of 40 miljoen kilogram minder biologische melk is verkocht. In de biologische sector is dit een opmerkelijk bedrag. Tegelijkertijd werd de biologische melkproductie in totaal met 5% verhoogd, wat neerkomt op ongeveer 60 miljoen kilogram. Als gevolg van dit alles kwam er vorig jaar ongeveer 100 miljoen kilogram biologische melk op de markt die niet als biologisch kon worden afgezet. Deze hoeveelheden moesten via het conventionele kanaal worden verkocht.

De verkoop van weidemelk steeg overigens wel. Het is volgens Bwagrar goed mogelijk dat deze speciale melkvariant in de toekomst nog een groter aandeel op de melkmarkt zal veroveren.

Dit alles werd verteld tijdens een symposium dat op 22 februari gehouden is, daarin werden de vooruitzichten voor de binnenlandse melkproductie besproken.

Foto: Dreamstime

Bron: Bwagrar

Publicatiedatum: