Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ronald van Marlen:

"De biologische beweging moet haar 'vier principes' herdefiniëren en met 'vier eisen' komen"

Ronald van Marlen roept op om de tijd te nemen om de 4 eisen van de biologische landbouw te definiƫren. "De biologische sector en beweging zou haar vier principes - Zorg, Ecologie, Gezondheid en Eerlijkheid - moeten omzetten in een set van vier eisen. Dit om de urgentie van onze tijd te weerspiegelen", zo luidt de oproep van Ronald van Marlen.

"Principes zijn de waarden van waaruit je handelt. Ze zijn belangrijk als mensen zich bij je beweging willen aansluiten en willen weten wat de regels zijn. Maar principes alleen zijn geen 'gamechanger'. Het zijn mooie formuleringen, maar om de principes tot realiteit te verheffen moeten we ze vertalen in eisen. Voor een vitale sociale beweging zijn duidelijke eisen daarom essentieel. In hun eisen definieert een beweging waar zij voor vecht en waar zij naar streeft. Een goede eis is krachtig, beknopt en kort genoeg om hem op een spandoek te krijgen."

Hij vervolgt: "Naar mijn mening moeten de biologische sector en beweging de tijd nemen om hun 4 principes van biologisch te herdefiniƫren en aan te passen aan de huidige maatschappelijke urgentie. En de moed hebben om die principes te vertalen in een uitgesproken set biologische eisen. Ongeacht of dat de bestaande machtsstructuren uitdaagt."

Voor meer informatie: Ronald van Marlen en de LinkedIn-post

Publicatiedatum: