Leerlingen presenteren duurzaamheidsadviezen op DID-IT-boerderij

Op woensdag 22 februari waren de leerlingen van VWO klas 5 van het Johannes Fontanus College in Barneveld te gast bij DID-IT. Net zoals vorig jaar hadden de 32 leerlingen in 9 groepen van 3-4 leerlingen gewerkt aan duurzaamheidsprojecten. 

Op de vergaderzolder van de boerderij van DID-IT werden de leerlingen ontvangen en kregen zij eerst een inleiding over de geschiedenis van DID-IT en de activiteiten zoals het houden van de stiertjes, de hennen en hanen, de bijen en andere projecten.

Daarna kreeg de helft van de leerlingen een rondleiding door Kobe Schoofs, een van de bewoners van de boerderij die zelf bedrijven adviseert op het gebied van duurzaamheid. Hij toonde hoe enkele DID-IT projecten in de praktijk worden uitgevoerd. De andere helft presenteerde in groepjes hun uitgewerkte projecten. Daarna wisselden de groepen.

Er werd eerst een uitgekozen bedrijf bezocht en daarvan een verslag gemaakt in hoeverre het betreffende bedrijf duurzaam bezig is. Daarna kwam er een beoordeling met wat er nog meer gedaan kon worden op het gebied van duurzaamheid. Tot slot werd er door iedere groep een conclusie met advies opgesteld voor het onderzochte bedrijf. Het waren verschillende bedrijfstakken die bezocht werden met elk hun eigen aanpak en problematiek in het duurzaam opereren.

De onderzoeken waren volgens Martha Jeuken goed uitgewerkt en werden met veel creativiteit gepresenteerd. "Het is belangrijk om juist bij jongeren door middel van deze projecten het bewustzijn te ontwikkelen over duurzaamheid, de toepasbaarheid en wat echte duurzaamheid inhoudt. Daardoor kunnen de bezochte bedrijven en de jongeren die de toekomst hebben, dit bewustzijn integreren in hun bedrijfsvoering en in het dagelijkse leven." 

Voor meer informatie:
DID-IT B.V.
Voorthuizerweg 7
3862 PZ Nijkerk
info@diditorganic.nl 
www.diditorganic.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.