Bio-boer verliest rechtszaak tegen Volkswagen

Een biologische boer uit de Duitse stad Detmold heeft zonder succes een rechtszaak aangespannen tegen Volkswagen. De boer wilde onder meer dat het autobedrijf uiterlijk vanaf 2030 wereldwijd geen verbrandingsmotoren meer mag verkopen. De regionale rechtbank heeft de zaak afgewezen. 

Greenpeace steunde de boer in zijn rechtsgang. In een verklaring noemt die organisatie de uitspraak teleurstellend. "Het geeft de indruk dat de rechter het gedetailleerde verband tussen de enorme CO2-uitstoot van Volkswagen en de reeds merkbare schade voor de eiser niet heeft willen behandelen. In het licht van een voortrazende klimaatcrisis vinden wij het echter noodzakelijk dat de mondiale verantwoordelijkheid van een bedrijf als Volkswagen, met zijn CO2-voetafdruk ter grootte van een land, voor de rechter wordt opgehelderd. Daarom gaan we in hoger beroep."

Bron: Greenpeace

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.