Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Recyclebare verpakking en lagere prijzen na restyling Panash

"De nieuwe bananenbroodmixen passen heel goed bij de doelgroep"

Tholen - De biologische bakmixen van Panash zitten niet meer in blik. Na een restyling zijn de ronde bussen vervangen door kartonnen verpakkingen, die volledig recyclebaar zijn. Er zitten meer voordelen aan de vernieuwingen: zo neemt de nieuwe verpakking minder ruimte in op het schap en de vernieuwde mixen zijn goedkoper geworden. Naast de pannenkoekenmixen zijn er nu ook bananenbroodmixen (kaneel en cacao), die de cake- en muffinmixen vervangen.

Van links naar rechts: pannenkoekenmix Mango & Kardemon, pannenkoekenmix Cacao, bananenbroodmix Cacao, bananenbroodmix Kaneel, pannenkoekenmix Naturel en pannenkoekenmix Gember & Citroengras. 

Ashwien Bisnajak, oprichter van Panash, vertelt dat deze restyling volgt op de overname door Yespers begin 2022. "Ik ben blij dat het op deze manier is gegaan. Yespers is wat verder in de ontwikkeling en ik had al goed contact met hen. Toen we besloten Panash te koop te zetten, hebben we goede afspraken kunnen maken en hebben zij Panash uiteindelijk overgenomen. Samen brengen we het merk naar een hoger plan. Er is echt een professionaliseringsslag gemaakt met behulp van het hele team."

Vernieuwde mixen, lagere prijs
Hij geeft aan dat ze merkten dat het merk te duur en te luxe was. "Het waren meer cadeauartikelen geworden. Heel veel mensen bleken het blik te bewaren, omdat ze het zonde vonden om weg te gooien. Allereerst hebben we toegewerkt naar een lagere prijs, door alle mixen te vernieuwen. We werkten voorheen met eenkoornmeel. Dit is een heel mooi uniek product. Het is een schitterend oergraan. Eenkoornmeel werd alleen een stuk duurder het afgelopen jaar, mede door de oorlog in Oekraïne. Daarom zijn we overgegaan op biologisch spelt. Hiervan zijn de prijzen minder hard omhoog gegaan en dit wordt veel meer geteeld. Voor deze stap heeft Panash gebruik kunnen maken van de inkoopkracht van Yespers, waardoor we het nog goedkoper hebben kunnen inkopen."

Nieuw design
De bio-bakmixen zijn nu verpakt in kartonnen dozen en de inhoud zit in een plastic zakje in de doos. "Op deze manier is de verpakking in tegenstelling tot het blik 100% recyclebaar. We verwijzen op de verpakking ook naar Too Good To Go. Onder het mom van 'look, smell, taste' roepen we op om na de houdbaarheidsdatum te kijken, proeven en te ruiken voordat je het weggooit. Vaak is het namelijk nog prima bruikbaar. We roepen mensen dus op om hier duurzamer mee om te gaan." Het design is ook heel anders geworden. "De oude verpakking kwam wat kinderlijk over. De nieuwe look is wat meer volwassen. Wel hebben we de vrolijke kleuren behouden, zodat het er wel echt uitspringt in het schap. We hebben de kleuren van de oude verpakking voor de herkenbaarheid enigszins aangehouden."

Bananenbroodmixen vervangen cake- en muffinmixen
Rond de restyling is ook nog goed gekeken naar de samenstelling van het assortiment. Dit heeft geresulteerd in de introductie van de bananenbroodmixen, geeft Ashwien aan. "We hadden twee cake- en muffinmixen, naturel en cacao, en die hebben we vervangen door bananenbroodmixen. We hebben de cake- en muffinmixen ontwikkeld omdat na marktonderzoek bleek dat er in de natuurvoedingswinkels heel weinig aanbod hierin was. Op een gegeven moment hebben we een test met de bananenbroodmixen gedaan en deze vlogen de deur uit. Ik was hier eigenlijk best verrast over, maar deze mixen passen blijkbaar heel goed bij de doelgroep. Er zijn twee varianten: kaneel en cacao."

Het volledige assortiment van Panash is bij Odin verkrijgbaar.

Voor meer informatie:
Joost Castenmiller
Panash & Yespers
0800 9377377
[email protected] 
www.panash.nl