Toestand kasteelt Almería en Granada week 7

Meeste biologische watermeloenen worden al geplant in Níjar

Volgens het rapport van de gewestelijke Andalusische overheid over de staat van de kasgewassen in week 7 werden in het westen van de provincie Almería de vroege paprikaplanten verwijderd. Van de planten die iets later waren aangeplant, werd ondertussen de laatste oogstronde gerealiseerd. Straks blijven nog slechts de lange cyclus planten over tot het einde van het seizoen.

In de tomatenkassen ging de oogst van alle soorten tomaten nog door, al zijn de eerste aanplanten ondertussen ook al verwijderd. De voorjaarsaanplanten bevinden zich in verschillende fasen.

Ook van aubergines werden er nieuwe percelen aangeplant die productief zullen zijn tot in de zomer. Ondertussen wordt er nog steeds geoogst in de lange cyclus aanplant.

Veel komkommerplanten waren uitgeput in week 7. Het vrijkomende areaal werd benut voor nieuwe aanplanten van komkommer of andere gewassen.

Er werd nog steeds courgette geoogst, al werden er ook al percelen gerooid om een nieuwe cyclus courgette of (water)meloen aan te planten. Door de temperatuurdaling daalde de opbrengst en konden er problemen ontstaan bij de vruchtzetting.

Er werden steeds meer Galia meloenen aangeplant en ook gele en Piel de Sapo begonnen overgeplant te worden. Ze worden alle beschermd met een thermisch deken.

De ontwikkeling van de eerste watermeloenen gaat goed dankzij de bescherming van de kassen om het warmteverlies 's nachts te verminderen. De meeste kwekerijen hebben nu volop zaailingen van watermeloenen en meloenen.

Níjar
In de tomatenkassen met planten van lange cyclus in het gebied Bajo Andarax-Campo de Níjar was er nog een normale vruchtzetting en een goede vruchtkwaliteit. 

De teelt van rode en gele California paprika deed het goed, met vruchten van goede kwaliteit. De planten zijn nog een paar maanden houdbaar.

Er was op dit moment nog steeds minder vruchtzetting van courgettes dan verwacht, wat minder productie betekent, maar het product is wel van goede kwaliteit.

Ook de komkommeroogst ging door, hoewel dit seizoen stilaan ten einde loopt. Er werd gefaseerd aangeplant in nieuwe kassen, in de meeste gevallen met een thermisch deken of dubbel dak.

De ontwikkeling van watermeloenplanten onder deken of in tunnels gaat prima. Vorige week werden de meeste biologische watermeloenen aangeplant, maar er werden nog steeds meloenen geplant.

Bron: informacionagropesquera.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven