Goed nieuws voor biologisch petfood

In de nieuwe Europese wetgeving voor biologische producten was onvoldoende rekening gehouden met huisdiervoeding. Er ontbraken voor deze sector essentiële grondstoffen en additieven waardoor het feitelijk onmogelijk zou zijn om onder deze nieuwe regelgeving nog organic petfood te produceren. Binnen de Europese koepelorganisatie FEDIAF werd een internationale taskforce opgericht waaraan Nederlandse Voedingsindustrie Gezelschapsdieren actief heeft bijgedragen.

Mede dankzij de onmisbare input vanuit NVG leden werden diverse wetenschappelijke dossiers ingediend bij de Europese Commissie. Dit heeft vervolgens geleid tot goedkeuring en opname van essentiële grondstoffen en additieven, waardoor het ook onder de nieuwe Europese biologische wetgeving mogelijk is om veilig en nutritioneel uitgebalanceerd biologisch petfood te produceren.

Bron: NVG

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.