Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Consumenten en koopbereidheid opnieuw minder negatief

Consumenten waren in februari opnieuw minder pessimistisch dan een maand eerder. Het consumentenvertrouwen is echter nog uitzonderlijk laag. In februari kwam het vertrouwen uit op -44, tegen -49 in januari. Consumenten waren minder pessimistisch over de economie en ook de koopbereidheid was minder negatief.
Met -44 lag het consumentenvertrouwen in februari ruimschoots onder het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar (-10). Het vertrouwen bereikte in januari 2000 de hoogste stand ooit (36) en in september en oktober 2022 de laagste stand ooit (-59). Het CBS meet het consumentenvertrouwen elke maand sinds april 1986.

Consumenten minder somber over economisch klimaat
Consumenten waren in februari minder pessimistisch over de economie dan in januari. De deelindicator economisch klimaat ging van -62 naar -54. Consumenten waren vooral minder pessimistisch over de economie in de komende twaalf maanden. Het oordeel over de economie in de afgelopen twaalf maanden was iets minder negatief.

Koopbereidheid minder negatief
De koopbereidheid kwam in februari uit op -37, tegen -41 in januari. Vooral het oordeel over de financiĆ«le situatie in de komende twaalf maanden was in februari minder negatief. Het oordeel over de financiĆ«le situatie in de afgelopen twaalf maanden was ook minder pessimistisch dan in januari. De tijd voor het doen van grote aankopen vonden consumenten ook minder ongunstig. 

Bron: CBS

Publicatiedatum: