Steeds meer vraag naar Deense producten op internationale markt

Onder de paraplu van Organic Denmark en Bio Aus Dänemark presenteerden 31 fabrikanten uit Denemarken zich dit jaar op de Biofach aan het internationale vakpubliek. De bedrijven komen met groot optimisme naar Neurenberg, want uit de laatste exportcijfers blijkt dat er steeds meer vraag is naar Deense biologische producten op de internationale markten.

31 fabrikanten uit Denemarken presenteerden zich dit jaar gezamenlijk op de Biofach aan het internationale vakpubliek.
© Organic Denmark

Binnen de categorieën eieren, vlees, zoetwaren, dranken en, last but not least, plantaardige producten zullen de bedrijven laten zien hoe met hun productinnovaties duurzaamheids- en groeidoelstellingen kunnen worden bereikt. Op de Deense stand staan de vier duurzame principes van de biologische landbouw centraal, met de nadruk op biologische voeding als het voedingsconcept van de toekomst.

"We laten zien dat biologisch een essentieel onderdeel is van de oplossing voor groei en duurzaamheid. Als we het hebben over belangrijke voedingstrends zoals dierenwelzijn en duurzaamheid, voldoet biologisch het beste aan de eisen. Dit jaar hebben we een groot aandeel plantaardige producten op de stand, omdat het een markt is die zich internationaal snel ontwikkelt en daarom ook veel belangstelling van kopers trekt", zegt Pernille Bundgård International Market Director bij Organic Denmark.

Consumentenonderzoek
Organic Denmark heeft samen met de Deense Vegetarische Federatie (DVF) een consumentenonderzoek uitgevoerd onder vegetariërs, veganisten en flexitariërs in Frankrijk, Nederland, Portugal en Duitsland. Drie van de vier mensen binnen deze groeiende groep in de vier landen eten minstens 20% biologisch, terwijl een op de drie zegt dat 60-100% van hun voedselconsumptie biologisch is. Dit is aanzienlijk hoger dan het biologische aandeel van de rest van de bevolking in de vier landen. Tegelijkertijd blijkt uit de enquêtes dat een derde bereid is tot 10% meer te betalen voor biologisch, terwijl nog eens een derde bereid is 10-20% meer te betalen om plantaardig biologisch in hun boodschappenmandje te hebben. In Duitsland is de bereidheid nog groter: velen zijn bereid tot 30-40% meer te betalen.

Duitsland is belangrijkste afnemer
Deze resultaten zijn vooral interessant in Duitsland, waar Deense biologische producten bijzonder gewaardeerd worden. Het grote buurland was vorig jaar de belangrijkste afnemer van bijna de helft van alle Deense biologische export. "De belangstelling voor het Deense model groeit niet alleen onder consumenten, maar ook onder deskundigen", zegt Malene Aaris, directeur van Bio Aus Dänemark. Ze is dan ook blij dat ze onder meer Renate Künast, woordvoerder voedsel en landbouw van de groene parlementaire fractie in de Duitse Bondsdag, op de Deense stand kan informeren waarom Denemarken, met een biologisch marktaandeel van 13 procent, als model kan dienen voor vele markten.

Voor meer informatie:
Organic Denmark
+45 87 32 27 00
organicdenmark@okologi.dk 
www.organicdenmark.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven