Waarschijnlijk geen vrijstelling voor Raptol

De NFO is ontstemd dat er voor de bestrijding van de appelbloesemkever in appel dit jaar waarschijnlijk geen vrijstelling komt voor Raptol. Begin november heeft de NFO in samenwerking met Prisma de vrijstelling aangevraagd. De afhandeling van deze en andere vrijstellingsaanvragen verloopt dit jaar traag.

Volgens de NFO was het verbazingwekkend dat de eerste uitkomst dat de bestrijding van appelbloesemkever in appel in de biologische teelt niet voldoet aan de criteria voor een vrijstelling. Voor de geïntegreerde teelt voldeed de aanvraag wel aan deze criteria. De tweede tegenvaller is dat het Ctgb tot de conclusie komt dat ze een negatief advies moeten afgeven na de risicobeoordeling.

Duidelijk is dat deze veranderingen ten opzichte van de uitkomsten van vorig jaar tegenovergesteld zijn aan de uitgesproken intentie van de overheid om zich in te zetten voor oplossingen van gewasbeschermingsknelpunten in de teelt, zo stelt de NFO.

De NFO vindt dat de overheid zich verplicht heeft tot een grotere inspanning om gewasbeschermingsknelpunten op te lossen, zodat de sector toekomstperspectief heeft.

Bron: NFO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven