Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Anders Invest Food & Agri Fonds investeert in biologische soja in Brazilië

Op 13 februari 2023 heeft Anders Invest Food & Agri fonds een meerderheidsbelang verworven in Gebana Brasil. Gebana Brasil is actief in Brazilië, in de productie en verwerking van biologische, niet genetisch gemodificeerde, soja, granen en zaden. Het bedrijf is marktleider in deze niche markt, die klein te noemen is met minder dan 0,5% van de totale Braziliaans markt, maar laat al jarenlang een stabiele groei zien van circa 10%. Hierbij draagt Gebana Brasil bij aan verduurzaming van de landbouw in Brazilië door boeren te helpen om de transitie te maken van conventionele naar biologische landbouw, zonder het vernietigen van natuurgebied.

De aandelen in Gebana Brasil worden gekocht van Gebana AG, de fair trade pionier in Zwitserland. Gebana AG is ontstaan in de jaren 70 uit een beweging van vrouwen die streden voor eerlijk geproduceerde bananen. Gebana AG haar visie is om de wereldwijde handel eerlijker te maken naar boeren, lokale economieën en de natuur. Belangrijkste reden voor Gebana AG om haar belang in Gebana Brasil te verkopen is dat Gebana AG zich meer op B2C en consumentenproducten wilt focussen en Gebana Brasil juist een sterke B2B focus heeft. De komende jaren zal Anders Invest de resterende aandelen van Gebana AG overnemen. Het bestaande management blijft aan als aandeelhouder. Gebana AG blijft als minderheidsaandeelhouder voor minimaal 3 jaar sterk betrokken.

Het huidige, Braziliaanse managementteam blijft aan bij Gebana Brasil. Vanuit Anders Invest zal Saskia Korink betrokken zijn als investment manager. Saskia is recent begonnen als investment director bij het Food & Agri fonds en heeft uitgebreide internationale ervaring, waaronder 11 jaar in Brazilië, waar ze werkzaam was voor BCG en Cargill. Saskia: “Ik zie er naar uit om betrokken te gaan zijn bij Gebana Brasil en het team succesvol door de volgende groeifase te leiden. Er is steeds meer vraag naar biologische soja en andere inputs, en Gebana Brasil is fantastisch gepositioneerd om haar positie te versterken in deze groeiende markt.”

De strategie voor Gebana Brasil zal met name een focus hebben op het versnellen van de groei naar 60-80k tons in 2025. Met deze investering verwachten het investeringsfonds verder een positie te bouwen in Zuid-Amerika op basis waarvan we andere investeringskansen zullen krijgen in deze regio.

Deze acquisitie is onderdeel van het internationale  investeringsplatform Origin & Amsterdam en past bij de strategie om een internationale portfolio op te bouwen van verschillende agri grondstoffen. Door geografisch te spreiden met diverse producten, kunnen risico’s worden gemitigeerd. De export, het contact met internationale klanten en de facturatie, van Gebana Brasil zal via het Amsterdamse handelskantoor van Origin & Amsterdam gaan lopen.

Voor meer informatie:
Anders Invest
085 4019312
info@andersinvest.nl 
www.andersinvest.nl 

Gebana Brasil
(46) 3552 1614 / (41) 3292 581
atendimento@gebana.com.br
www.gebana.com.br

Publicatiedatum: