Vittorio Gona

Nood aan grote sectorbeurs in Italië

Terug uit Berlijn nam Vittorio Gona van het Siciliaanse Alba Bio contact met ons op om zijn indrukken te geven over de voorbije Fruit Logistica. 

Vittorio Gona

"Zoals altijd zijn we zeer tevreden over de drie dagen in Berlijn", steekt Gona van wal. "Het was eens te meer het belangrijkste beursevenement voor ons en voor onze sector. De eerste twee dagen waren zeer intens en we hebben toen veel contacten gelegd. De derde dag was het iets rustiger, want er waren – althans voor zover wij hebben kunnen nagaan – minder kopers."

"Helaas is er geen vergelijkbare beurs in Italië, wat jammer is. Spanje heeft de Fruit Attraction, maar ons land is ook een van de grootste telers in Europa. Ik heb het over een evenement georganiseerd in een grote stad met de nodige hotelcapaciteit en een internationale luchthaven, zoals Rome of Milaan, om de grote stromen exposanten en bezoekers van over de hele wereld te kunnen ontvangen. En laten we bij de keuze van de stad geen bekrompen mentaliteit aan de dag leggen met bijvoorbeeld discussies over "eerstgeboorterecht". We moeten gewoon kijken naar wat het meest praktisch is om aan alle behoeften van zo'n belangrijke gebeurtenis te voldoen."

"Maar laten we nu nog even terugblikken op de beurs in Berlijn. De toegevoegde waarde van een volledig Siciliaans paviljoen is in de loop der jaren overduidelijk geworden. Alle grote Siciliaanse spelers in de teelt en verkoop zijn er samen aanwezig. Onze collectieve stand concentreert het Siciliaanse groente- en fruitaanbod op één plek en is zo een referentiepunt voor kopers van over de hele wereld."

"Terwijl we in Berlijn waren, woedde er helaas een cycloon op Sicilië, die veel teeltlocaties heeft verwoest. Terwijl we probeerden contracten voor onze producties binnen te halen, werden ze geteisterd door slecht weer. Alba Bio heeft ongeveer 20% van zijn productie verloren, maar onze teams waren sinds het begin van de storm in de weer om de schade aan structuren en gewassen te beperken. Die snelle reactie zal ons in staat stellen om eventuele vertragingen op korte termijn tot een minimum te beperken. Ik kan via deze weg onze klanten meteen ook geruststellen dat er geen problemen zullen zijn met de bevoorrading en dat we alle contractuele verplichtingen zullen nakomen."

"Wat we daarentegen niet kunnen verhelpen, is de schade aan een van onze jonge avocado-aanplanten (zie foto hierboven). Er is ongeveer zeven hectare teelt verwoest, met verliezen die geraamd worden op € 2 miljoen, gezien de gedane investeringen. Nu zullen we onze handen uit de mouwen steken en ook dit verlies op de een of andere manier verwerken", besluit Vittorio Gona. 

Voor meer informatie:
Vittorio Gona
O.P. Coop. Alba Bio
Cda Ferranta, SN
97010 Marina di Ragusa (RG) - Italië
Tel: +39 (0)932 239003
info@gruppoalbabio.it
www.gruppoalbabio.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven