3 maart: studiedag over zaadvaste rassen

Kunnen we voor de landbouw een aanpak ontwikkelen waarbij we gentechnieken zoals CRISPR-Cas links kunnen laten liggen? Kunnen we vanuit samenhang, biodiversiteit en het voorzorgsprincipe een meer menswaardige landbouw ontwikkelen, versus het technologische perspectief?


 
Bijna alle groenten in de supermarkt komen uit de F1-hybride en gepatenteerde zaden van de internationale zaadbedrijven. Odin en boerderij De Beersche Hoeve willen dat boeren zelf weer hun groenten via klassieke vrije veredeling aan kunnen passen aan hun lokale omstandigheden en dat er meer variatie komt op akker en bord door zaadvaste gewassen.

Daarom is De Beersche Hoeve een van de initiatiefnemers van de Ketenwerkgroep Zaadvaste Rassen, samen met Bingenheimer Saatgut AG, Stichting Zaadgoed, Bert Van Ruitenbeek, Ellen Winkel, Edith Lammerts van Bueren en anderen. De Ketenwerkgroep organiseert op 3 maart de studiedag Ketenperspectief Zaad Vast en Zeker - 'Wensen worden werkelijkheid'

De studiedag vindt plaats op vrijdag 3 maart 2023 van 10:30 tot 17:00 uur in Warmonderhof. 

Klik hier voor meer informatie.

Bron: Odin


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.