Gelijkwaardigheid bio-producten Mexico en Canada

De regeringen van Mexico en Canada hebben een Memorandum of Understanding (MOU) ondertekend voor de erkenning van gelijkwaardigheid van hun biologische producten. "Het document, ondertekend door de Mexicaanse minister van Landbouw, Víctor Villalobos Arámbula, en de directeur voor de internationale programma's van de Canadian Food Inspection Agency (CFIA), Parthiban Muthukumarasamy, bevestigt de goedkeuring van de certificering van biologische producten in beide landen, wat de veilige uitwisseling van voedsel versterkt en versnelt, de kosten voor telers, verwerkers, importeurs en exporteurs verlaagt en het aanbod van biologische producten op de beide nationale markten vergroot en diversifieert."

"De Mexicaanse Nationale Dienst voor Voedselveiligheid en -kwaliteit (Senasica) erkent de primaire en verwerkte producten van plantaardige oorsprong van Canadese oorsprong, die gecertificeerd zijn onder het Canadian Organic Regime (COR), als gelijkwaardig. Evenzo erkent de CFIA biologische producten die zijn geteeld of verwerkt in Mexico en die zijn gecertificeerd volgens de Wet aangaande Biologische Producten (LPO) van het ministerie van Landbouw en het Orgánico Mexico-label dragen."

"Het voorgaande houdt in dat Mexicaanse producten van plantaardige oorsprong, schimmels, verwerkte producten en bijenproducten de Canadese markt kunnen betreden zonder de COR-certificering te hoeven behalen, wat de kosten voor producenten verlaagt", zeggen ze bij het Mexicaanse ministerie van Landbouw.

Het MOU is geldig voor een jaar, waarin beide instanties de doeltreffendheid ervan zullen evalueren en als de periode voorbij is, kunnen ze het verlengen voor zolang als ze gezamenlijk beslissen.

De afgelopen jaren is de biologische voedselproductie in Mexico exponentieel gegroeid. Momenteel genereren meer dan 46.000 telers, voornamelijk middelgrote en kleinschalige producenten, dit soort voedsel op bijna 368.000 hectare in de 32 Mexicaanse staten. De grootste categorieën in de biologische teelt in Mexico zijn avocado’s, mango’s, citroenen en kokosnoten.

Bron: gob.mx


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.