Producenten van biologische en vegetarische voeding willen meer impact maken

De Hobbit, De Paddestoel en Abinda fuseren

De drie Belgische familie- bedrijven De Hobbit, Abinda en De Paddestoel fuseren tot één vennootschap. De organisatie heeft als ambitie in Europa een vooraanstaande rol te spelen in de voedingstransitie naar duurzame en gezonde voeding en zo een significante impact te maken op mens en natuur.

De drie productiebedrijven zijn pioniers in productie en ontwikkeling van biologische en vegetarische voedingsproducten, en hebben elk een geschiedenis die al meer dan 30 jaar teruggaat. “Als sinds de jaren ’80 trachten de drie bedrijven afzonderlijk een impact te maken op de samenleving. Nu we fuseren, creëren we een vliegwiel om substantieel impact te maken” aldus CEO Thierry Molenaar.

Om de Europese klimaatdoelstellingen te halen, zal in Europa de voedingsproductie en consumptie moeten veranderen. De Europese Green Deal schrijft voor om in te zetten op een eiwitshift, de promotie van biologische teelt en gezondere voeding. Door de krachten te bundelen zal de groep sterker staan om zijn missie te vervullen de Europese bevolking te helpen overschakelen naar gezonde en duurzame voeding.

De groep heeft een leidersrol in de Belgisch en Nederlandse bio retail en zal sterk inzetten op verdere expansie via een buy-and-build strategie. “Het is een eer om de groep te mogen leiden samen met de familiale aandeelhouders en met Marie-Astrid. We reiken een open hand naar alle partijen die samen met ons deze ambitieuze expansie willen realiseren", zegt CEO Thierry Molenaar.

De groep zal verder bouwen op zijn diepgewortelde waarden van duurzaamheid, welzijn en respect. “Maatschappelijk ondernemen is de kern van ons DNA en dit al sinds de start van de drie bedrijven. Dat is wat ons sterk verbindt” benadrukt directeur Marie-Astrid Dossche.

De groep ontwikkelt en produceert biologische en vegetarische voeding onder de merken De Hobbit, De Paddestoel, Abinda, The Bio Veggie Company, Bertyn en Bioline. Het biologisch assortiment bestaat uit vleesvervangers zoals tofu, tempeh en seitan, alsook uit vegetarische burgers, falafel, smeersalades, pâtés en sauzen.

De Hobbit staat deze week op de BIOFACH. Standnummer 1-257.

Voor meer informatie
De Hobbit
www.dehobbit.be 

De Paddestoel
www.depaddestoel.bio 

Abinda

www.abinda.be 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven