Jochum Beetsma, Grounded International:

"Ons doel is om te zorgen dat regeneratieve landbouw loont voor de boeren in Afrika"

Grounded International is één van de nieuwkomers op de exposantenlijst van de BIOFACH. Het bedrijf is opgericht door een Nederlandse vrouw (destijds woonachtig in Zuid-Afrika) met de missie om Afrikaanse boeren te helpen de overstap te maken naar regeneratieve landbouw. Het voordeel van regeneratieve landbouw is dat zij het lokale ecosysteem versterkt, in plaats van uitput. Daarnaast kan het de levensomstandigheden, nu en voor toekomstige generaties, van de boeren verbeteren. Grounded International doet dit door processing facilities op te richten - of in bestaande deel te nemen - in Afrika die boeren een betere prijs betaalt voor regeneratief geproduceerde kruiden, specerijen en theeën", vertelt Jochum Beetsma namens Grounded International.

Sinds afgelopen jaar is Grounded International bezig om een 'ethische wholesale' tak op te zetten, die de regeneratieve producten direct kan leveren aan merken in Europa en de VS die een positieve impact willen maken met wat zij sourcen. "Kernwaarden daarin zijn transparantie over prijs en herkomst, langetermijn partnerships bouwen en het herverdelen van risico en marge in de keten. Ons doel is om te zorgen dat regeneratief boeren loont voor de boeren in Afrika."

Grounded International is op de BIOFACH te vinden in stand 5-437.

Voor meer informatie:
Jochum Beetsma
Grounded International
06 10178225
jochum@grounded.co.za 
www.grounded.co.za 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.