BIOFACH-debutant Ruby Trading ontwikkelt alternatief voor traditionele AMF

"We willen onze volledig transparante projecten verder uitbouwen en lokaal nog meer impact maken"

Ruby Trading debuteert de komende week op de BIOFACH. "Wij zijn de afgelopen 2 jaar erg hard aan het groeien in de biologische sector, voornamelijk omdat we een geweldige samenwerking hebben met enkele partners waarmee we projecten hebben op kunnen zetten in onder andere Tanzania, Burkina Faso, Uganda, en Colombia. Op dit moment halen we uit deze projecten onder andere ons biologisch sesamzaad, chiazaad en quinoa. Dit verschepen we naar Nederland om hier lokaal aan onze klanten te leveren - waarbij we de import/opslag meer als service zien - of rechtstreeks naar onze klanten verschepen in Europa, Azië of het Midden-Oosten", vertelt Joeri Valckenier von Geusau.

Links Kamal Zabidat van Ruy Trading met een teler in Tanzania. 

Hij geeft graag wat meer toelichting op de projecten: "Het belangrijkste voor ons aan de projecten is dat we volledige transparantie - en daardoor veel meer controle - hebben in origine, waardoor we zelf ook meer transparantie en garanties kunnen geven aan onze klanten. Iets wat voor veel van onze concurrenten nog gevoelig ligt. Onze passie ligt ook echt in het zoeken naar manieren om dit soort projecten op te zitten en verder uit te bouwen, vooral als je ziet wat voor een impact we lokaal teweeg kunnen brengen in landen zoals Burkina Faso waar de leefomstandigheden echt enorm zwaar zijn. De operatie daar is enorm bijzonder, en soms helaas ook erg gevaarlijk, maar biedt voor de gezinnen die onze sesam verbouwen veel vastigheid en een stabiele basis om op te kunnen leven. We zijn er ook echt van overtuigd dat dit ook een van de reden is dat wij de afgelopen jaren zo hebben kunnen groeien, het volgen van onze passie waarbij we ook de lokale bevolking enorm kunnen ondersteunen geeft ons echt wel een extra push. Als gevolg hebben we daarom ook veel loyale klanten die weten waar hun producten vandaan komen en ook echt onderdeel zijn van de impact lokaal. Het is dus ook echt een team effort samen met onze partners en klanten. Die vorm van samenwerking is iets waar wij echt in geloven en waardoor we de laatste jaren ook enorm zijn gegroeid."

Beelden van projecten in Colombia. 

BIOFACH-debuut
Ze merken bij Ruby Trading dat steeds meer boeren zich bij de projecten aan willen sluiten. Daarom probeert de onderneming de afzet ook steeds verder toe te laten nemen. "We hopen zo de projecten steeds verder uit te kunnen bouwen en ook op termijn de productie volledig naar origine te kunnen verschuiven. Veel producten moeten nu namelijk nog in Nederland worden nageschoond. Dit is ook één van de redenen om dit jaar voor het eerst met een eigen stand op de BIOFACH aanwezig te zijn. We hebben ook direct ons logo en onze huisstijl op de schop gedaan om echt een onvergetelijke indruk te maken bij potentiële nieuwe klanten en hopen uiteraard op veel interessante gesprekken straks tijdens de beurs."

Alternatief op AMF in ontwikkeling
Buiten de projecten is Ruby Trading ook nog bezig met de ontwikkeling met een nieuw type product. "Dit moet een alternatief worden voor traditionele AMF, ofwel Anhydrous Milk Fat. Dit product willen we de komende maanden zowel als gangbaar als ook als biologisch alternatief gaan lanceren samen met een partner die gespecialiseerd is in boter en boteroliën. AMF is één van de ingrediënten die wordt gebruikt in de productie van ijs, chocolade, gebak en zuiveldranken, maar is verre van goedkoop. Iets waar wij verandering in willen brengen door de samenstelling van de traditionele AMF iets te wijzigen, waarmee we daarnaast ook direct een grotere impact hopen te kunnen bewerkstelligen in de landen waar wij onze projecten hebben lopen. Al met al denken we op zowel de gangbare alsook de biologische AMF een prijsverbetering van tussen de 20-25% te kunnen realiseren, wat erg interessant lijkt zeker gezien het product kwalitatief in de buurt van de traditionele AMF moet liggen. We hebben dan ook erg veel zin om dit product te introduceren, aangezien veel van onze klanten die wij beleveren AMF gebruiken en we gelijktijdig ook onze projecten een extra boost hopen te kunnen geven. Gezien de huidige economische situatie verwachten we dat veel bedrijven interesse zullen hebben in een goedkoper alternatief, zeker gezien de toegevoegde bonus dat onze blend niet wordt gemengd met palmvet waardoor het een palmolievrij label krijgt!"

Voor meer informatie:
Joeri Valckenier von Geusau
Ruby Trading
Van Ostadestraat 174HS
1072 TH Amsterdam
020 8946117
06 22542112
trade@rubytrading.nl 
www.rubytrading.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven