Bunge Loders Croklaan wil samen met bio-ondernemers oplossingen zoeken op productniveau

"Klanten vragen echt om een sprong in productontwikkeling in biologisch"

Tholen - Na een geslaagd debuut in juli vorig jaar, staat Bunge Loders Croklaan (Bunge), leverancier van plantaardige oliën, vetten en lecithines voor de voedingsindustrie, deze maand wederom als exposant op de BIOFACH in Neurenberg. "De vorige BIOFACH was onze introductie in de sector. Wij willen als Bunge meer stappen zetten in biologisch. We willen innovatie in de markt brengen en de benodigde schaalgrootte creëren om de bio-markt verder te laten groeien", vertelt Erik van Straaten, Business Lead Organic bij Bunge Loders Croklaan. 

Erik voor de stand van Bunge Loders Croklaan op de BIOFACH afgelopen zomer.

In de stand valt veel te proeven en te zien, zodat (potentiële) klanten een goed beeld kunnen krijgen van wat Bunge kan betekenen als het gaat om oplossingen op het gebied van oliën en vetten. "Klanten vragen echt om een sprong in productontwikkeling in biologisch. Er kunnen nog enorme stappen gemaakt worden en daar dragen wij graag aan bij. Wij hopen dat men tijdens de BIOFACH met concrete vragen naar ons toekomt, samen willen we een oplossing zoeken."

Voorbeelden van oplossingen
Biologisch is voor Bunge een markt waarin het bedrijf groei (voor)ziet. "Hierin willen wij dus graag investeren. En hierin zijn wij zeker niet de enige. We merken dit ook bij onze klanten, waaronder diverse multinationals; zij kiezen ervoor om zich in de biologische handelsketen te mengen", vult collega Feike Swennenhuis, Marketing Director EMEA, aan, die vooral veel beweging in plant-based ziet. "We komen dan ook met innovaties rond zuivelalternatieven. Hier is veel vraag naar biologische oplossingen. Er is heel veel te doen in plant-based, waarvoor je de melkvetten moet vervangen. Door onze lange geschiedenis in de oliën en vetten hebben we heel veel kennis op applicatieniveau."

Erik geeft aan dat in de bakkerijportefeuille ook een flinke ontwikkeling gaande is. "We bekijken per segment welke innovaties er nodig zijn en zijn vol bezig met alle categorieën”. Ook voor chocoladebedrijven komen er meer mogelijkheden: "Wij hebben nu bijvoorbeeld een vet waarmee je mooie biologische vullingen voor chocolade kunt creëren. Hierdoor kunnen onze klanten hun portfolio uitbreiden met allerlei nieuwe creaties."

Fijne samenwerking
De eerste stappen van Bunge in de bio-sector zijn in ieder geval naar tevredenheid verlopen. Feike vindt het prettig samenwerken met de bio-ondernemers: "Je voelt je onderdeel van een movement, dat maakt het heel interessant. Er gaat een enorme beweging komen de komende tien jaar." Ook Erik is enthousiast: "In de biologische branche zijn ondernemers geënt op samenwerking. Dat komt goed uit, want om verder te komen is co-creatie nodig."

Biologisch en regeneratief
Naast biologisch investeert Bunge ook volop in regeneratieve landbouw. Erik: "Voor regeneratieve landbouw zijn nog niet alle variabelen volledig gedefinieerd. Wij willen hier als grotere speler ook een bijdrage aan leveren. Ik ben ervan overtuigd dat dit echt een vlucht zal nemen op het moment dat iedereen dezelfde taal spreekt." Volgens Feike is regeneratief zeker gelieerd aan de biologische keten. "De laatste tijd zijn wij door verschillende multinationals benaderd om mee te werken aan de ontwikkeling van een regeneratief systeem. Het draait hierbij o.a. om CO2-reductie, waterreductie en een toename van de biodiversiteit. We kijken nu met hen wat de grootste drivers zijn voor regeneratieve landbouw. Zowel producenten als wij als leverancier zien dat het  de weg voorwaarts is.

Bunge Loders Croklaan is op de BIOFACH te vinden in stand 5-135.

Voor meer informatie:
Erik van Straaten
Bunge Loders Croklaan
Provincialeweg 33
1506 MA Zaandam
+31 (0)6 15269685
erik.vanstraaten@bunge.com 
www.bungeloders.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven