Berryceuticals zet steeds meer in op standaardisatie van actieve ingrediënten

"Onze nieuwe kokosvlokken zijn een perfect knapperig glutenvrij ontbijtgraan"

Berrico FoodCompany presenteert op de BIOFACH verschillende nieuwe producten. Nieuw is bijvoorbeeld het dadelpoeder, dadelballetjes en dadelsnacks. "Ons dadelpoeder wordt gebruikt als gezond ingrediënt voor vele toepassing, onder andere in de chocolade industrie. De nieuwe dadelballetjes en dadelsnacks zijn een gezonde en heerlijke vervanging voor traditionele snoepjes, gemaakt met 100% natuurlijke ingrediënten", vertelt Julie Noteboom namens Berrico FoodCompany.

Ook nieuw zijn de kokosvlokken. "Ontdek deze in onze stand. Deze kokosvlokken zijn een perfect knapperig glutenvrij ontbijtgraan. Combineer dit bijvoorbeeld met ons MCT-poeder en kokosmelkpoeder."

Tasso Skerletidis, Renno van Dijk en Roy Oostweegel in de stand van Berrico/Berryceuticals tijdens de BIOFACH 2022.

Het in Lelystad gevestigde bedrijf toont ook de verbeterde naturel gedroogde cranberries genaamd cranflakes. "Onze lichte cranflakes zijn uniek en rijk aan vezels en polyfenolen. De verbeterde knapperigheid en felle kleur maken ze de perfecte fruitvlokken. De vlokken hebben geen toegevoegde suiker en worden gedroogd bij lage temperaturen om de voedingswaarde te behouden. Cranflakes hebben bijna 7 keer zoveel stukjes als de gezoete gedroogde cranberries."

Julie vertelt dat Berrico ook verschillende producten met banaan biedt. "Hier zal aandacht aan geschonken worden tijdens de beurs. Onze bananenmunten zijn bijvoorbeeld de ultieme 'straight out the pocket snack' voor onderweg. Ze zijn zacht, chewy, 100% banaan en niet plakkend. Onze bananenpasta kan gebruikt worden als basis voor repen en onze bananenblokjes kunnen in recepten toegevoegd worden voor extra textuur. Glutenvrij bakken kan ook met ons groene bananenmeel."

Verder is er aandacht voor de poeders voor babyvoeding. "Bent u op zoek naar biologische ingrediënten die uw producten kleur en een heerlijke smaak geven? Fruitpoeder is een veelzijdig product voor babyvoeding. Appel, peer, pruimen en wortel zijn de belangrijkste poeders die worden gebruikt. De poeders zijn trommel gedroogd en hebben een vaste kill-step om microbiologie te verminderen en voldoen aan de EU-normen voor babyvoeding."

Berryceuticals
Net als de laatste edities van de BIOFACH is ook Berryceuticals vertegenwoordigd in de Berrico-stand. Julie vertelt dat rond BerryCeuticals standaardisatie op producten een vraag is die steeds meer speelt. "We zien dit steeds vaker terug op de consumentenverpakkingen. Voor de volgende producten hebben wij deze standaardisatie beschikbaar: cranberry, blueberry, curcuma, ginger, moringa. Het is steeds lastiger om deze producten biologisch te importeren vanuit andere origine. Hierbij bieden wij deze producten uit verticaal geïntegreerde ketens om de biologische kwaliteit te waarborgen."

Berrico is op de BIOFACH te vinden in het Canadese paviljoen op stand 4A-327C.

Voor meer informatie:
Berrico FoodCompany
Dokweg 1
8243 PT Lelystad
0320 266055
info@berricofood.com 
www.berricofood.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.