Adam Kybird benoemd als fondsmanager Triodos Food Transition Europe

Triodos Investment Management heeft Adam Kybird per 1 februari 2023 benoemd als fondsmanager van Triodos Food Transition Europe Fund.

Triodos Food Transition Europe Fund investeert in de noodzakelijke transitie naar een ecologisch en sociaal veerkrachtig voedsel- en landbouwsysteem. Het fonds verstrekt lange termijn private equity en risicokapitaal aan toonaangevende Europese bedrijven die voldoen aan detoenemende vraag naar duurzaam geproduceerd voedsel.

Adam kwam in 2020 bij Triodos Investment Management als Senior Investment Manager, afkomstig van de Young Foundation, waar hij venture-investeringen in het onderwijs leidde. Daarvoor werkte hij bij Bridges Fund Management, KPMG Strategy Group en bij de Clinton Foundation - HIV/AIDS Initiative in Liberia en Indonesië..

Adam Kybird over zijn benoeming: "Triodos Food Transition Europe Fund is een uniek fonds. Van de rol van landbouw in de klimaatverandering tot de dalende levensverwachting en de voedselzekerheidsuitdagingen van 2022, de zwakke punten van ons voedselsysteem zijn duidelijk en dit fonds pakt deze rechtstreeks aan. Met behulp van lange termijn en impact gedreven kapitaal ondersteunt het fonds bedrijven die het systeem van binnenuit ten goede veranderen. Ik ben dan ook verheugd om het fondsbeheer van dit buitengewone fonds over te nemen en kijk ernaar uit om samen met het hele team het fonds verder te laten groeien en ervoor te zorgen dat het een transformerende rol blijft spelen in ons voedselsysteem."

Adam heeft Philosophy, Politics and Economics gestudeerd aan de University of Oxford en een opleiding Corporate Finance gevolgd aan de London Business School.

Voor meer informatie:
Triodos Investment Management
+31 (0) 30 693 65 00 
triodosim@triodos.com 
www.triodos-im.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.