Dankzij koekjes 153 m2 biodynamische landbouwgrond aangekocht

Dankzij de verkoop van koekjes van Farm Brothers en de mooie samenwerking met Odin is er 153 m2 biodynamische landbouwgrond aangekocht.

Foto: Farm Brothers

Koekje voor koekje
Wist je dat in de afgelopen 100 jaar zo'n 50% van de vruchtbare aarde verloren is gegaan door chemicali├źn en pesticiden? Farm Brothers kon het niet langer aanzien, ondernam actie en ging koekjes maken voor een betere wereld. Bij elk pak koek dat ze verkopen, redt Farm Brothers een stuk (12 cm2) gedegradeerde landbouwgrond in Flevoland, ter grote van een koekje. Stap voor stap, koekje voor koekje, hectare voor hectare, wordt de landbouwbodem verbeterd en gerevitaliseerd.

Odin gaat verder
Door een exclusieve samenwerking tussen Odin en Farm Brothers wordt er per pak koek niet 12 cm2, maar zelfs 5x zoveel landbouwgrond (maar liefst 60 cm2) gered. Het zijn dus niet zomaar koekjes, maar ze zijn eigenlijk een middel om onze (landbouw)bodem gezonder te maken. 

En met resultaat: door alle inkomsten van de koekjes die bij Odin zijn gekocht over 2021 en 2022 is er nu dus 153 m2 aan landbouwgrond aangekocht. De grond ligt bij zorgboerderij Naoberhoeve in Echten, waar tarwe voor de koekjes wordt verbouwd.

Bron: Odin


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.