16 februari: Slotevent Leve(n)de Bodem Brabant

Wageningen University & Research Open Teelten en Delphy organiseren op donderdag 16 februari het slotevent van het regionale project 'Leve(n)de Bodem Brabant'. Met een inspiratieverhaal van ambassadeur Klimaat, Duurzaamheid en Gedrag Helga van Leur, een forumdiscussie over het perspectief voor Brabantse akkerbodems gezien de actualiteit, met onder andere LTO thema-coördinator Mark Heijmans en directeur Landbouw Innovatie Noord-Brabant Geert Wilms én een carrousel vol verschillende workshops beloofd het een prikkelende dag te worden.

Vruchtbaarheid van de bodem behouden en verbeteren
Leve(n)de Bodem Brabant heeft als doel om de vruchtbaarheid van de bodem te behouden én te verbeteren. Op deze manier kunnen percelen ook in de toekomst duurzaam beheerd worden. Organische stof speelt hierin een belangrijke rol, maar wat doet organische stof precies in de bodem? En welke maatregelen kunnen telers nemen om de organische stofvoorziening te verbeteren? Op het slotevent krijgen bezoekers daar antwoorden op.

Duurzaam bodembeheer vraagt om maatwerk
Na drie onderzoeksjaren kan geconcludeerd worden dat er bij duurzaam bodembeheer maatwerk nodig is. Ieder bedrijf, ieder gewas en iedere bodem heeft een andere combinatie van bodemgerichte maatregelen nodig. In de afgelopen drie jaar zijn maatregelen als groenbemesters, compost, niet-kerende grondbewerking en bodembedekkende materialen toegepast op verschillende demo’s in Brabant. Op het slotevent van Leve(n)de Bodem Brabant worden de resultaten op een interactieve manier gedeeld. Akkerbouwers en andere telers in de vollegrond kunnen na het event afwegingen maken tussen bedrijfskeuzen voor het hier en nu, maar ook voor maatregelen die op de lange termijn een gezonde bedrijfsvoering ondersteunen.

Aanmelden
Deelname is gratis, maar aanmelding noodzakelijk via deze link. 
Locatie: WUR Proefbedrijf Vredepeel – Vredeweg 1C
Tijd: 10.00 uur – 16.30 uur (inloop vanaf 09.30 uur)
Voor de lunch wordt gezorgd.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.