Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe vereniging Bioplant geeft de biologische akkerbouw een nationale stem

Met de oprichting van de vereniging Bioplant heeft de Nederlandse biologische akkerbouwsector een nieuwe stap gezet naar nationale belangenbehartiging. Onder de naam Bioplant werken biologische akkerbouwers al zeven jaar samen. Die samenwerking ontstond uit een behoefte van regionaal georganiseerde groepen akkerbouwers om meer thema’s nationaal af te stemmen. Thema’s zoals regelgeving, het gebruik van biologische mest alsook de onrust in de conserventeelt.

Het bestuur van Bioplant: Thieu Corsten, Jan Knook, Henk Klompe, Chris Antuma en Wouter Klaasse Bos

Kersverse voorzitter van de nieuwe vereniging Henk Klompe: “De uitdagingen waar we voor staan als biologische akkerbouwsector en de ontwikkelingen die we verwachten in de sector vragen een nauwe samenwerking tussen de regio’s en een heldere besluitvormings-structuur. En dat bereiken we met een landelijke vereniging.”

De vereniging bestaat uit biologische akkerbouwers die lid zijn van de regionale verenigingen Zuidwest, Bdeko, Biowad, BioNH en Biologisch Limburg. Daarnaast kunnen akkerbouwers uit andere delen van het land ook individueel lid worden. Zo vertegenwoordigt Bioplant ongeveer 250 biologische akkerbouwers.

Door de oprichting is de biologische akkerbouw in staat om op landelijk en regionaal niveau mee te praten. Mede-bestuurslid Chris Antuma: “In het landelijk beleid worden hoofdlijnen en kaders vastgelegd, maar veel wordt provinciaal uitgewerkt.”

Bioplant is direct aan het werk gegaan. De vereniging maakt deel uit van de sectortafel akkerbouw en vollegrondsgroenten en bollen in het overleg voor het landbouwakkoord dat perspectief moet bieden voor de toekomst van de boeren.

Publicatiedatum: