Yumeko voorziet 400 Indiase gezinnen van een Fairtrade jaarinkomen

Yumeko voorziet 400 Indiase gezinnen van een Fairtrade jaarinkomen
Yumeko voorziet dankzij de verkoop, van de in India geproduceerde items, 400 Indiase gezinnen van een Fairtrade jaarinkomen. Extra bijzonder aan de werkwijze van Yumeko is dat zij direct inkoopt bij de boeren, waarbij boeren meteen na de oogst al betaald krijgen voor hun biologische geteelde katoen. Dat staat in het impact report van het beddengoedmerk, dat deze week gepubliceerd werd. 

Het merk koos juist voor India als productieland, omdat hier de grootste impact gemaakt kan worden op het gebied van werkvoorziening en eerlijke lonen, direct aan het begin van de keten. Yumeko produceert daarnaast – op minder grote schaal – in Portugal, Nederland, Duitsland en Oostenrijk. 

Ook de impact op het milieu wordt in het rapport uitgebreid toegelicht. Door uitsluitend biologisch, GOTS-gecertificeerd katoen te gebruiken bleef afgelopen jaar – onder andere – 1,13 miljard liter water onvervuild. Dat staat gelijk aan ongeveer 116 wedstrijdzwembaden. 

Lees hier het complete rapport.

Voor meer informatie:
Yumeko
Herengracht 418 sous
1017 BZ Amsterdam
020 7549122
info@yumeko.nl 
www.yumeko.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.