Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Het is de vraag of Danone biologische melk blijft leveren

Danone heeft aangekondigd dat het strategische opties zal onderzoeken, inclusief een mogelijke verkoop, voor zijn biologische zuivelactiviteit in de Verenigde Staten, bestaande uit de merken Horizon Organic en Wallaby. Deze aankondiging is een extra stap in het programma voor de herziening van de portefeuille en de rotatie van activa dat het bedrijf in maart 2022 aankondigde, als onderdeel van een vernieuwende strategie.

Horizon Organic en Wallaby zijn sterke merken in de categorie biologische zuivel in de VS, met een portfolio van biologische zuivelproducten, waaronder melkproducten, yoghurt, kaas en boter. boter. Ze vertegenwoordigen ongeveer 3% van de wereldwijde inkomsten van Danone en hadden een verwaterend effect op Danone's autonome omzetgroei en terugkerende operationele marge in 2022.

In 2021 zegde Danone de contracten op van bijna 90 biologische melkveehouders in het noordoosten van de Verenigde Staten. Dat leidde tot veel commotie in de biologische sector.

Publicatiedatum: