Speeltuin voor opgehokte kippen

De ophokplicht is nog steeds van kracht en gezien de recente vaststellingen van vogelgriep lijkt het erop dat daar voorlopig nog geen verandering in komt. De kippen van boerderij De Groene Griffioen hebben echter geen klagen, nu er voor hen een heuse overdekte speeltuin is aangelegd. Er is een zandbak, een zelfgemaakte boom, een boomstam met elfenbankjes, schommeltjes, een takkenladder en op de grond ligt ruig gras of strooisel. 

"Omdat we bang zijn dat de ophokplicht jaarlijks terugkomt en steeds langer duurt, willen we een structurele oplossing", schrijft Wendela Griffioen op de website van de boerderij. "Aan het hok hebben we extra ruimte gemaakt; een grote tent waar we zelfs met de trekker in kunnen. Roos heeft hier met hulp van stagiairs leuke speeltoestellen gemaakt zodat ze zich niet hoeven te vervelen." 

"We kunnen er ook compost of ruige mest uit de vrijloopstal van de koeien in rijden zodat ze dat kunnen omwoelen en zo ook lekkere wormpjes kunnen eten. Hiermee maken ze zich bovendien nog hartstikke nuttig voor het composteren, want dan hoeven wij het niet meer om te scheppen! Wij vullen het standaard rantsoen van kippenvoer verder nog aan met tarwegries van de molen, groente en fruitpulp en (kuil)gras. En wij genieten daardoor elke dag van verse eitjes." 

Voor meer informatie:
De Groene Griffioen
0294 – 24 0294
info@degroenegriffioen.nl 
www.degroenegriffioen.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.