Debat in Haarlem op 2 februari:

Waarom komt biologisch boeren maar niet van de grond?

Debat en Cultuurcentrum de Pletterij in Haarlem organiseert in het voorjaar van 2023 een serie van 3 debatten over de creatieve initiatieven die boeren nemen om de groene transitie in de landbouw te versnellen. Het Groenboerenplan van juli 2022 heeft in het ‘geweld’ van boerenacties en protesten weinig aandacht gekregen. Gelukkig begint daar nu verandering in te komen. Een goed moment volgens de Pletterij voor een debat over de vraag waarom biologisch boeren in Nederland relatief traag van de grond komt.

De focus van het eerste debat ligt op bedrijfs- en financieringsmodellen die een levensvatbaar biologisch landbouwbedrijf mogelijk maken. Gespreksleider Annemiek van Bentem gaat in gesprek met:

  • Janneke Hoekstra, bestuurslid Land van Ons
  • Jan Knook, biologische boer in Middenbeemster en verbonden aan Biohuis
  • Liesbeth Soer, (mede)initiatiefnemer Stichting Aardpeer en werkzaam bij Triodos Regenerative Money Centre
  • Bart de Visser, Herenboeren Heemstede

Het tweede debat spitst zich toe op versterking van de band tussen producent en consument en op het betalen van de 'true price'. Wat kan Nederland leren van Denemarken, al jarenlang koploper in de verkoop van biologische producten?

Op 15 maart 2023 vinden er Provinciale Statenverkiezingen plaats. Dit zijn belangrijke verkiezingen voor de land- en tuinbouw. In het derde debat gaan vertegenwoordigers van politieke partijen die aan de Statenverkiezingen deelnemen met elkaar in gesprek over de (nabije) toekomst van de biologische landbouw in Noord-Holland.

De debatten zijn op donderdag 2 februari, donderdag 16 februari en dinsdag 7 maart.

Klik hier voor meer informatie.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.