Carl Siegert grijpt naast EZK Energy award

Verstegen Spices & Sauces is de winnaar van de EZK Energy Award 2022 vanwege de inspanningen op het gebied van energiebesparing, duurzame energieopwekking en gebruik van hernieuwbare warmte. Bakkerij Carl Siegert was ook genomineerd.

In onderstaande video vertelt de vierde generatie Carl Siegert hoe er binnen het bedrijf aandacht wordt gegeven aan duurzaam verbruik van energie. Op het dak liggen bijna 1000 zonnepanelen. "Daarmee hebben we de afgelopen tien jaar een kleine anderhalf miljoen kilowatt opgewekt. Dat is net zoveel als 500 gezinnen een jaar aan stroom gebruiken." Verder wordt de restwarmte van de vriesmotoren gebruikt voor de vloerverwarming. Dat geeft in de winter een constante temperatuur aan de bakkerij, wat belangrijk is voor het rijsproces.

De award werd donderdag 26 januari uitgereikt tijdens een netwerkbijeenkomst. De jury zegt het volgende over de winnaar: “Verstegen Spices & Sauces is veranderd naar een duurzaam totaalconcept. Het heeft stap voor stap, samen met de netbeheerder, processen naar elektrisch omgebouwd. Hierdoor werkt Verstegen in 2023 vrijwel gasloos. Verstegens aanpak met de lokale netbeheerder is daarnaast breder toepasbaar.”

Bron: RVO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven