High tech oplossingen voor biologische landbouw hebben een laatste zetje nodig

De Nederlandse overheid committeert zich aan 15% biologisch areaal in 2030, maar telers komen nu al handjes tekort. Robots worden gezien als de oplossing, alleen hebben nog een laatste zetje nodig om praktijkrijp te worden. Trabotyx, Pixelfarming, Odd.Bot. Fieldworkers & Aigro overhandigden tijdens de Biobeurs aan Gedupteerde Elies Lemkes-Straver van de provincie Noord-Brabant het manifest High-tech voor bio landbouw, om die obstakels samen met overheid, telers en robotmakers te overwinnen.

Foto: LinkedIn Trabotyx

Het manifest bevat drie concrete voorstellen. Een voucherregeling voor (omschakelende) biologische telers om gebruik te maken van verschillende robots, specifieke subsidie voor aanschaf of gebruik van innovatieve robottechnologie voor biologische telers en het organiseren van beschikbaarheid van breedband draadloze connectiviteit, nauwkeurige cartografische informatie en nauwkeurige positie correctie signalen. 

De hightech ondernemers werken aan nieuwe technologische oplossingen die werken, economisch rendabel zijn en kunnen worden ingezet met een aanvaardbaar ondernemersrisico, zowel voor teler als technologie leverancier. Ze wijzen erop dat deze nieuwe technologie al grotendeels beschikbaar is, maar ook nog volop in ontwikkeling is. De voorstellen in het manifest zijn bedoeld als laatste zetje dat nodig is om telers vertrouwd te maken met robottechnologie en de drempels voor toepassing ervan te verlagen. Ook hebben de bedrijven launching constomers nodig om de technologie door te kunnen blijven ontwikkelen.

Voor meer informatie: tim.kreukniet@trabotyx.com en www.trabotyx.com 

Bron: Trabotyx


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven