Onbemand voertuig bezorgt eerste boodschappen voor Colruyt

Dinsdag 24 januari bracht het onbemande voertuig van het Estse bedrijf Clevon voor het eerst de bestelde boodschappen tot aan de voordeur van Colruyt klanten. Dit is een nieuwe stap in de innovatieve test die Collect&Go van Colruyt sinds 23 november uitvoert met het op afstand bestuurde wagentje.

Op de route die de CLEVON 1 nu al twee maanden volgt (van distributiecentrum Londerzeel naar het Collect&Go afhaalpunt en terug) werden de woonplaatsen van een 30-tal Collect&Go klanten geïdentificeerd. Die mensen werden vorige week aangeschreven met de vraag of ze hun boodschappen eens aan huis wilden laten leveren door het onbemande voertuig. Daar kwamen alvast enthousiaste reacties op, en dinsdag vonden drie aanhuisleveringen plaats op het traject.

De klanten bij wie de eerste aanhuisleveringen gebeurde, voerden binnen deze test hun bestelling uit zoals zij die gewend zijn via de Collect&Go website. Ze werden daarna persoonlijk opgebeld met een code die hen toelaat de boodschappen uit het wagentje te halen. De CLEVON 1 vertrok daarna vanuit het Collect&Go afhaalpunt in Londerzeel tot bij de woonplaats van de klant. Die kan op zijn beurt zijn plooiboxen en leeggoed ook terug in de CLEVON 1 plaatsen.

De komende weken wordt hier verder in doorgetest.

Bron: Colruyt


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven