Assortiment biologische en Fairtrade theeën verdubbeld na vernieuwing

Tholen - Bij koffiebranderij J.J. Darboven stond onlangs niet alleen de koffie klaar in de stand op de Horecava. J.J. Darboven presenteerde daar namelijk het vernieuwde biologische en Fairtrade theeassortiment van Eilles. Om het publiek hiermee kennis te laten maken organiseerde het in Amersfoort gevestigde bedrijf een proeverij van warme dranken.

"De reacties op het aangevulde bio Fairtrade assortiment theezakjes waren positief. Het assortiment is verdubbeld, er zijn hardlopers toegevoegd zoals pure groene thee, een kruidenmelange en Earl Grey. Ook zit de theelijn nu in een moderne en meer duurzame verpakking", zo licht Mariët ter Veld, Marketing Manager bij J.J. Darboven, toe.  

Mariët in de stand van J.J. Darboven op de Horecava.

Het biologische en Fairtrade thee-assortiment van Eilles bestaat nu uit de volgende smaken: Zwarte thee India Melange, English Breakfast, Groene thee citroen-gember, Rooibos-munt-sinaasappel, Zwarte bessen-cranberry, China Green Jingshen, Earl Grey, Herbal Refresh, Kamille, Natural Fruit en Pepermunt.

Mariët, die ook theesommelier is, vertelt graag wat meer over de nieuwe theeën: "De klassieker Earl Grey heeft een krachtige, lichtkruidige smaak van zwarte thee uit Assam en Darjeeling gearomatiseerd met de frisse smaak van de citrusvrucht bergamot. Dit is een heerlijke afternoon tea. Heerlijk is ook de bloemige groene thee Jingshen. Deze is afkomstig uit China. Laat het gekookte water even terugkoelen tot 80 graden en laat het theezakje 2 minuten trekken. Daarna kan je genieten van deze thee. Een groene thee zet je het beste met een watertemperatuur van maximaal 80 graden. De overige theesmaken met 95 tot 100 graden."

Op het gebied van verpakkingen heeft de theeproducent een duurzame afweging gemaakt. "De theezakjes kunnen bij het gft afval en het papieren zakje kan bij het oud papier.”

J.J. Darboven is met haar merk Eilles thee aangesloten bij 'Ethical Tea Partnership'. De eerste theespecialiteitenwinkel van Joseph Eilles werd in 1873 geopend in München. Sinds 1987 behoren deze speciaalzaken bij koffiebranderij J.J. Darboven. "Deze thee staat garant voor kwaliteit. Enkel de fijnste theesoorten van de allerbeste tuinen voldoen aan de hoge eisen die Eilles aan thee in theemelanges stelt. Deze tuinen zijn gevestigd in onder meer China, India, Japan en Sri Lanka."

Voor meer informatie:
Mariët ter Veld
J.J. Darboven
Uraniumweg 52
3812 RK Amersfoort
033 4612977
06 50233377
m.terveldt@darboven.nl 
www.darboven.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven