BelOrta verkoopt eerste komkommers van 2023

Vandaag start BelOrta officieel het nieuwe komkommerseizoen. Met de verkoop van de eerste komkommers trapt de coöperatie het nieuwe primeurseizoen op gang. De eerste komkommers van 2023 werden aangevoerd door Ties Verbaarschot uit Someren (Nederland) en werden gekocht door Fruithandel Sebrechts uit Broechem.

Afgelopen jaar verkocht BelOrta 122 miljoen stuks komkommer bestemd voor de versmarkt. Dat aantal lag lager dan in 2022 door de inkrimping van het areaal en de hoge energiekost. Daarnaast verkocht de coöperatie ook 1 miljoen stuks van de Crunchy King mini-komkommers en werden er 5 miljoen kilogram komkommer gekocht door de industrie.

Komkommer populairder dan pré-Corona
Voor 2023 stijgt het komkommer-areaal bij BelOrta tot 265 hectare. Verder zal de Crunchy King mini-komkommer en de bio-komkommer weer beschikbaar zijn in 2023.

Als gevolg van het post-Corona toegenomen out-of-home-verbruik werd het voorbije jaar gekenmerkt door een licht dalende groentenverkoop in de Belgische versmarkt in vergelijking met de Corona-periode. Komkommer was echter een uitzondering, zo meldt BelOrta. Deze hield al bij al goed stand en noteert zelfs een hogere consumptie dan in het pré-Corona-tijdperk. Zo lag de consumptie in 2019 gemiddeld op iets meer dan één kilo (1.02 kg) per persoon, terwijl dat in 2022 op 1.32 kg lag, ofwel bijna 1 komkommer extra op jaarbasis.

Die gestegen interesse is een gevolg van de warme zomer, waardoor mensen sneller naar een frisse komkommer grijpen voor in salades. Daarnaast ziet de (jongere) consument de komkommer ook meer en meer als een gezond alternatief voor een snack.

Voor meer informatie:
BelOrta
Mechelsesteenweg 120
2860 Sint-Katelijne-Waver, België
+32(0)15 55 11 11
info@belorta.be    
www.belorta.be   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven