Fotoreportage 36ste editie SIVAL

SIVAL, de Internationale Plantaardige Teelttechnieken Beurs, heeft afgelopen donderdagavond haar deuren weer gesloten. SIVAL is een uniek driedaags evenement waarnaar elk jaar opnieuw reikhalzend wordt uitgekeken door professionals uit de tuinbouw, de boomteelt, de wijnbouw en de zadensector. De 36ste editie beschikte over 36.000 m² bruto algehele beursruimte en 20.000 m² bruto standruimte (en bood daarmee ruimte aan 700 exposanten). De beurs heeft hierdoor uiteindelijk zo'n 26.000 bezoekers getrokken, waarvan 15% internationaal. Er zijn meer dan 80 thematische conferenties gehouden door wel 155 deskundigen.

Klik hier om naar het SIVAL fotoverslag te gaan.

Een evenement om trots op te zijn
Dit jaar is SIVAL weer een evenement om trots op te zijn. Na een 2022-editie die vanwege corona van januari naar maart was verplaatst, waardoor veel professionals niet aanwezig konden zijn, kon de beurs nu weer plaatsvinden in de voor de professionals veel gunstigere maand januari.

Na een goede eerste dag en een zeer drukke tweede dag, waarop de bezoekersaantallen het grootst waren, had de nationale vervoersstaking helaas (ook) een sterke invloed op de derde en laatste dag van de beurs: veel professionals gaven er hierdoor de voorkeur aan eerder te vertrekken.

De opkomst was echter zeer heterogeen, met een zeer groot aantal bezoekers in het B-gedeelte van de beursruimte. Over het algemeen waren zowel de exposanten als de bezoekers heel blij over het verloop van de drie dagen van deze 36ste editie, van de algehele feestelijke sfeer tot aan het niveau van de gesprekken onderling.

Klik hier om naar het SIVAL fotoverslag te gaan.

Presentaties van diverse innovaties
Tot de hoogtepunten van de 36ste editie van SIVAL behoren de presentaties van de diverse innovaties. Een van de presentaties ging over Haegeum, het nieuwe gele kiwiras, ontwikkeld door Sofruileg, de Sunion®, het nieuwe uienras waarvan je niet gaat huilen, ontwikkeld door BASF Vegetable Seeds (Nunhems France), het nieuwe groene appelras Canopy dat bestand is tegen appelschurft, ontwikkeld door het IFO-programma van Dalival, en niet te vergeten de ziektebestendige aardappel Byzance, de door Rijk Zwaan Frankrijk ontwikkelde CleanLeaf® (een nieuw aubergineras) en tot slot de geribbelde, platte tomaat Roujande van De Ruiter/Bayer.

Minister ontmoet getroffen professionals ontmoeten
De 36ste editie van SIVAL bood Marc Fesneau, de Franse minister van Land- en Tuinbouw, echter ook een gelegenheid om professionals te ontmoeten die zijn getroffen door de opeenvolgende crises (klimaatrisico's, inflatie, enz.) die er de afgelopen tijd zijn geweest.


Marc Fesneau tijdens de 36ste editie van SIVAL, woensdag 18 januari 2023 / @MFesneau


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven