Plus Berries introduceert biologische aardbei en zero residu avocado

Het aardbeienseizoen heeft in een paar dagen tijd een belangrijke wending genomen in de Spaanse provincie Huelva. De vraag in heel Europa is gestegen, terwijl het aanbod nog steeds beperkt is.

"We begonnen het jaar met een stagnerende afzet. De hoge temperaturen van tot voor kort, heel ongewoon voor de winter, versnelden de rijping van de aardbeien", zegt Victoria Martín van de marketing- en verkoopafdeling van Plus Berries. "Anderzijds stonden de Europese klanten nog niet open voor de Spaanse aardbei omdat er nog wat lokaal product was, maar vooral door de aanwezigheid van fruit van andere herkomsten, met name Egypte."

"De afgelopen dagen is de situatie echter volledig omgekeerd. Met de komst van de kou vertraagt de oogst en nu de verkooplijnen in verschillende Europese landen zijn geopend, is de vraag groter dan het aanbod. De prijzen zijn aan het stijgen en we verwachten dat deze trend zich de komende weken voortzet", voegt ze eraan toe.

"De concurrentie met Marokko is minder fel, omdat de telers er problemen hebben gehad met de aardbeienplanten en hevige regenval in december. Egypte blijft daarentegen terrein winnen in Europa omdat het erin slaagt om de aardbeien in goede kwaliteit over te vliegen. De prijzen zijn ook concurrerend dankzij de lage arbeidskosten en de hulp die de telers krijgen van de overheid voor het verzenden van het product."

Biologische aardbei en zero residu avocado
Plus Berries lanceert dit seizoen zijn eerste biologisch gecertificeerde aardbeien, die momenteel worden verkocht in Spanje, Portugal en het Verenigd Koninkrijk. Volgens Victoria Martín is het telen van biologische aardbeien geen gemakkelijke taak. 

"In tegenstelling tot andere biologische aardbeien op de markt, waarvan de teelt vooral gericht is op het behalen van oogstrendement, hebben wij gekozen voor smaak met ons exclusieve Candela® aardbei. Het is een ras dat hier op onze proefvelden is geboren en daarnaast hebben we nog een ras voor de biologische teelt waarvoor we nog geen commerciële naam hebben. Hoewel de Spaanse markt voor biologische producten later en in een langzamer tempo is ontwaakt in vergelijking met andere Noord-Europese landen, groeit deze voortdurend en zijn er zeker consumenten die bereid zijn het prijsverschil met conventioneel fruit te betalen, vooral in grote steden als Barcelona of Madrid."

Het assortiment van dit bedrijf wordt bovendien uitgebreid met een zero residu avocado, die geteeld wordt op 340 hectare. "Dit toont de teeltdiversificatie in Huelva aan. Er wordt immers niet alleen zachtfruit, citrus en steenfruit geteeld. Naast het Zerya certificaat, dat zero residu teelt certificeert, zijn onze producties ook SPRING-gecertificeerd, wat een efficiënt gebruik van water garandeert." 

Voor meer informatie:
Victoria Martín
(marketing- en verkoopverantwoordelijke van Agro Martín)
Grupo Plus Berries
Mob. +34 673109821 (Spanje)
Tel: +34 959504454
victoriamartin@plusberries.com 
plusberries.com
agromartin.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.