Bio Soleil nieuw merk en zusterfirma van Hygiena

De Belgische groothandel Hygiena heeft een nieuw merk en zusterfirma, namelijk Bio Soleil. Dit Frans familiebedrijf is volgens de in Sint-Niklaas gevestigde groothandel een echte pionier in biologische artisanale koekjes en snacks. De producten van de biscuiterie worden gemaakt door gediplomeerde bakkers en patissiers.

"Alpes Biscuits is een Frans familiebedrijf opgericht eind jaren 1970 en het merk Bio Soleil zag het levenslicht in 1981. Bio Soleil vertelt het verhaal over een menselijk en familiaal avontuur begeleid door krachtige overtuigingen. Al meer dan 40 jaar zijn ze een echte pionier op vlak van lekkere en verantwoorde bio-producten met respect voor de planeet, de dieren en de landbouwers. Dit komt vooral door hun artisanale knowhow en de zorgvuldige selectie van ingrediënten. Ze produceren bio koekjes en snacks in hun eigen ateliers te Estrablin in het departement Isère en in Lathuile in het hart van de Alpenregio vlakbij het meer van Annecy", meldt Hygiena op de eigen website.

Vanaf 2003 stond Dominique Gallippi aan het hoofd van het bedrijf, waarna zijn dochter Laura Ollivier-Gallippi in 2018 de fakkel overnam samen met haar man Carl Ollivier.

"De producten van Bio Soleil worden met veel passie en liefde gemaakt door gediplomeerde artisanale bakkers en patissiers. Bij deze familiale biscuiterie staan een aantal sterke engagementen en waarden centraal bij alles wat ze doen. Ze gebruiken enkel de meest kwalitatieve grondstoffen die keer op keer grondig worden gecontroleerd. En ze zijn ook zeer transparant over de oorsprong van deze lokale ingrediënten door ons hier openlijk over te informeren. Zo komt 100% van de chocolade en suiker uit eerlijke handel en geen enkel van hun producten bevat palmolie. Daarnaast zijn ze enorm veeleisend over hun eigen impact op het milieu. Elk jaar opnieuw evalueren ze hun ecologische, sociale en economische werkmethodes met als doel deze continu te verbeteren. Hierdoor kunnen ze op de meest optimale manier verantwoord en duurzaam ondernemen."

Net zoals Hygiena maakt Bio Soleil deel uit van Compagnie Léa Nature - Ekibio. Hygiena heet de zusterfirma met veel plezier welkom.

Voor meer informatie: 
Rens Vanpuyvelde
Hygiena
Industriezone Waas 4090
Europark Zuid 6/G
9100 Sint-Niklaas
rensvp@hygiena.be 
www.hygiena.be 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven