Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Nieuwe interactieve PDF & Podcast-serie: 'Omschakelen naar biologische melkveehouderij'

Vanaf vandaag kunnen melkveehouders via een digitale omschakelcurus, zich verdiepen in de biologische bedrijfsvoering. Middels een interactieve PDF en een Podcast-serie leren je alles over wat er bij komt kijken, wanneer je de stap maakt naar de biologische landbouw.In de interactieve PDF vinden ondernemers informatie over de biologische wet- en regelgeving, beweiding, antibioticagebruik, voer en allerlei andere aspecten van het omschakelen naar biologisch boeren. Melkveehouders krijgen een globaal overzicht van wat er komt kijken bij de biologische melkveehouderij. De ondernemers kunnen hiermee op een laagdrempelige manier onderzoeken of deze manier van werken bij hun toekomstvisie past.

De eerste pagina van de interactieve PDF. Bron: Bionext

Aansluitende podcast
De podcast-serie bestaat uit vier afleveringen met elk een ander onderwerp. Bij elk thema komen een of meer experts aan het woord:

  • Bodemkwaliteit en Graslandmanagement met Nimda Schelhaas van Bio in het veld en Nick van Eekeren van het Louis Bolk Instituut.
  • Diergezondheid en Dierenwelzijn met Gidi Smolders, gepensioneerde onderzoeker van Wageningen UR Livestock
  • Rantsoen met Hanna Pluimes van VoorBIO en René Cruijssen voorzitter van EKO-Holland
  • Economische strategie met Kees Water van EKOpart.

Meer biologisch melkvee in Gelderland
De digitale omschakelcursus is ontwikkeld in opdracht van provincie Gelderland naar aanleiding van een inventarisatie onder melkveehouders. Hierbij is onderzocht wat de mogelijke knelpunten zijn bij omschakelen, en wat de leerwensen zijn. Uit deze inventarisatie onder de Gelderse melkveehouders, blijkt dat 25% de stap naar biologisch overwegen om hun bedrijf verder te verduurzamen. Hier zit dus veel potentie. De PDF en Podcast inspireren melkveehouders om hun bedrijfsvoering verder te verduurzamen. Biologische landbouw kan bijdragen aan het terugdringen van de stikstofuitstoot en het behoud en herstel van biodiversiteit in de provincie.

Bionext
De PDF en podcast worden beschikbaar gesteld door Bionext, de ketenorganisatie voor biologische landbouw en voeding. Bionext zet zich in voor meer biologisch in Nederland. De podcast en PDF zijn ontwikkeld door JEEN - bureau voor communicatie.

16 t/m 19 januari 2023 Biokennisweek
Interesse in omschakelen? Bionext organiseert deze week de Biokennisweek. De Biokennisweek bestaat uit twee dagen online webinars én twee dagen een beurs in de Brabanthallen, speciaal voor ondernemers die hun bedrijf willen verduurzamen en op zoek zijn naar inspiratie, met thema's als marktgroei, innovatie & kwaliteitsontwikkeling. Bekijk hier het volledige programma.

Klik hier voor de link naar de podcast en PDF.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven